Mandát pro Santiaga Solariho, Real povede až do konce sezony

Trenér Santiago Solari povede fotbalisty Realu Madrid až do konce sezony. Dvaačtyřicetiletý kouč měl původně u týmu po odvolání Julena Lopeteguiho působit pouze dočasně, vedení Bílého baletu ho však v pondělí angažovalo nastálo.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Real Madrid povede až do konce sezony Santiago Solari.

Real Madrid povede až do konce sezony Santiago Solari. | Foto: Lalo R. Villar | Zdroj: ČTK/AP

Solari se od třetiligové rezervy k prvnímu týmu Realu přesunul před dvěma týdny místo Lopeteguiho, který skončil po debaklu 1:5 s Barcelonou a propadu na deváté místo v tabulce.

Kvalita Realu je jinde, uznal Pavel Vrba. ‚Bílý balet‘ předčil Plzeň hlavně v zakončení

Číst článek

Real v posledních sedmi zápasech s Lopeteguim na lavičce pětkrát prohrál, jednou remizoval a porazil pouze v Lize mistrů Plzeň (2:1). Během nevydařené série navíc jeho hráči 481 minut neskórovali, čímž stanovili negativní klubový rekord.

Solari původně k týmu přišel jako dočasný kouč, který podle španělských regulí nemůže působit ve funkci déle než patnáct dní.

Protože však madridský celek pod vedením argentinského kouče v poháru porazil 4:0 Melillu, v Lize mistrů deklasoval 5:0 Plzeň a ve španělské lize si poradil 2:0 s Valadollidem a naposledy 4:2 s Celtou Vigo, dostal Solari smlouvu do konce sezony. Stanici ESPN to potvrdil Španělský fotbalový svaz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme