Registana obhájila triumf ve Velké pardubické

Velká Pardubická má stejného vítěze jako loni. 114. ročník nejstaršího dostihu v kontinetální Evropě ovládla favorizovaná osmiletá hnědka Registana s německým žokejem Peterem Gehmem. Ten je ode dneška držitelem nového rekordu: slavný dostih vyhrál počtvrté za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Registana s Peterem Gehmem vítězí

Registana s Peterem Gehmem vítězí | Foto: Alexandra Mlejnková

O rekordní zápis se ale postarala i sama Registana, která zaběhla nejrychlejší závod v jeho stotřicetileté historii. Nový vítězný čas je 9:15,48 minuty. Včetně majitelské prémie pro českého koně vyhrála svěřenkyně Čestmíra Olehly svému majiteli 2,447.550 korun.

Registana od prvních chvil nenechala nikoho na pochybách, kdo je v současné době nejlepším překážkovým koněm. Gehm si hlídal největší soupeře a podle očekávání se nakonec nejlépe držel Retriever, kterého vedl další pardubický rekordman, pětinásobný vítěz Josef Váňa. Gehm překonával jednu překážku za druhou bez větších potíží a stejně jako ostatní se lehce přenesl i přes Velký Taxisův příkop. Největší problém pro jezdce tentokrát představovala sedmá překážka, Francouzský skok, na němž ztroskotali tři koně. Registana zaváhala jen jednou, na dropu před hlavní tribunou. I poté ale čelo dostihu ovládala trojice Registana, Maskul, Retriever a rozhodovalo se až v samém závěru. Registana lehce odrazila nápor Váňova svěřence a s přehledem mířila k cíli, bouřlivě pozdravovaná pětadvaceti tisícovkami příznivců, mezi nimiž nechyběl ani slavný anglický spisovatel Dick Francis. V cíli bylo nakonec klasifikováno sedm koní.

Výsledky 114. Velké pardubické České pojišťovny (steeplechase cross country na 6900 metrů):

1. Registana (ž. Gehm, trenér Olehla, stáj Wrbna Racing) 9:15,48 min. - rekord dostihu, 2. Retriever (ž.Váňa), 3. Decent Fellow (ž. Havelka), 4. Maskul (ž. Andrés), 5. Laneret (žk. Tůma)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme