Rekordní Skácelova série skončila, jeho tým vyhrává dál

Gól českého útočníka Romana Bednáře rozhodl ve Skotsku s napětím očekávaný duel tamní nejvyšší fotbalové soutěže. Dosud naprosto suverénní celek Heart of Midlothian porazil před vlastními fanoušky úřadujícího mistra Glasgow Rangers 1:0 a i nadále bez ztráty bodu vede skotskou ligu. Skončila však rekordní série dalšího českého hráče Hearts Rudolfa Skácela.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal - gól

fotbal - gól | Foto: Česká televize

Skácel skóroval ve všech sedmi předchozích ligových zápasech, čímž překonal dosavadní maximum Švéda Henrika Larssona, který se v dresu Celtiku dokázal trefit v šesti úvodních utkáních skotské ligy.

Svým včerejším střeleckým půstem sice Skácel přišel o možnost překonat také rekord Marka Viduky, jenž za Celtic v rozehrané sezóně kdysi vstřelil aspoň jednu branku v deseti zápasech v řadě. To však českému reprezentačnímu záložníkovi náladu zkazit nemohlo, neboť i tak pomohl svému celku v osmém kole k osmému vítězství. Poprvé se přitom Hearts střetli s jedním z glasgowských klubů, které skotské lize dlouhodobě vévodí. Právě tento zápas nejen fanoušci Hearts očekávali s velkým napětí - měl totiž ukázat, jak silný celek hráči klubu z Edinburghu skutečně tvoří a zda budou schopni dvěma gigantům z Glasgowa opravdu konkurovat.

Po sobotní výhře je jasné, že odpověď zní: "Ano." Překvapení skotské ligy trvá i nadále a Hearts se nyní definitivně zařadili mezi reálné uchazeče o titul, ačkoli klubové vedení stále vyhlašuje, že cílem zůstává třetí místo a účast v příštím ročníku Poháru UEFA. Vyšším metám se ovšem pochopitelně bránit nebude. Stejně jako fanoušci, kteří cítí historickou příležitost po dlouhých 46 letech opět triumfovat ve skotské nejvyšší soutěži a konečně sesadit dvojici Celtic, Rangers, která Skotsku vládne nepřetržitě už 20 let.

České ofenzivní trio Rudolf Skácel, Roman Bednář, Michal Pospíšil, které do klubu přišlo v rámci letního velkého posilování, si u fanoušků okamžitě získalo respekt a oblibu. Zejména první jmenovaný díky svým pravidelným trefám do sítí soupeřů. Je to dáno i tím, že se mu jako jedinému zatím vyhýbají zranění, která dvojici útočníků Pospíšil, Bednář stále sužují. Pospíšil se od svého přestupu z Liberce ještě nedokázal natrvalo uzdravit a několikáté zranění nyní postihlo i nového hrdinu tribun stadionu Hearts Bednáře. Ten vstřelil jedinou branku utkání Hearts-Rangers hlavou po rohovém kopu už ve 14. minutě, ale o osm minut později utrpěl zranění kolena a musel se nechat vystřídat.

Tabulka skotské ligy po 8. kole:
1. Hearts 24
2. Celtic Glasgow 19
3. Hibernian 16
4. Kilmarnock 14
5. Gl. Rangers 13
6. Aberdeen 11
7. Motherwell 10
8. Inverness 8
9. Dundee United 8
10. Dunfermline 5
11. Falkirk 5
12. Livingston 2

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme