Rekordy české olympijské výpravy

O dvacátých zimních olympijských hrách už víme, že budou rekordní počtem zúčastněných sportovců a disciplín. Dva rekordy hlásí také česká výprava. V ranním Radiožurnálu vás s nimi seznámí Miroslav Augustin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČRo 1 - Radiožurnál je hlavním mediálním partnerem Českého olympijského týmu

ČRo 1 - Radiožurnál je hlavním mediálním partnerem Českého olympijského týmu
Přehrát

00:00 / 00:00

Zimní olympijské hry 2006 Turín. Rekordy české olympijské výpravy

První z nich už není dávno tajemstvím, fakt, že jsme nikdy v minulosti nevyslali na zimní olympijské hry více sportovců než letos - je jich přesně 83, zdůraznilo vedení naší výpravy už při nominaci.

Druhý rekord se zrodil nečekaně v minulých dnech. Lucie Neumannová, dcera naší známé lyžařky bydlí spolu s maminkou v Pragelatu v domku v těsné blízkosti běžeckého areálu, a tak je pochopitelné, že i ona občas zavítá ke trati.

Pořadatelé si nebyli jisti, zda jí to mohou povolovat či nikoli, a tak to vyřešili - svérázně, ale z našeho pohledu velice sympaticky. Dvouletá Lucinka začala nosit na krku visačku. Stala se čestným hostem organizačního výboru, takže je bezkonkurenčně nejmladším českým občanem, který se kdy mohl pochlubit akreditací na olympijských hrách. Šéf naší výpravy František Dvořák se dokonce domnívá, že nikdo mladší z žádné jiné země nikdy podobnou výsadu nezískal.

Věřme, že malé Lucince se bude atmosféra her líbit. České lyžování by za 15, 20 let novou Neumannovou rozhodně přivítalo.

Miroslav Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme