Řepka dostal za incident v Teplicích sedmizápasový trest

Disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu rozhodla o trestech pro hráče Sparty Tomáše Řepku a Martina Abrahama. Ti spolu s trenéry Michalem Bílkem a Horstem Sieglem nezvládli své emoce v závěru pondělní ligové dohrávky v Teplicích a vyhrožovali rozhodčím. Kapitán Sparty Tomáš Řepka při cestě ze hřiště po obdržené červené kartě dokonce udeřil do kamery České televize.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Řepka v utkání Teplice - Sparta

Tomáš Řepka v utkání Teplice - Sparta | Zdroj: ČTK

Pokud fanoušci očekávali exemplární tresty, tak se nedočkali. Tomáš Řepka dostal trest zastavení činnosti na sedm zápasů. Patnáct měsíců navíc nesmí vykonávat funkci kapitána. Martin Abrahám má stop na čtyři zápasy. Trenér Sparty Michal Bílek dostal za opuštění technické zóny a za další drobné přestupky pokutu 50 tisíc korun. Jeho asistent Horst Siegl nesmí čtyři zápasy v jakékoli funkci na lavičku. Sparta navíc byla potrestána pokutou ve výši 700 tisíc korun.

Vedení Sparty pokuty rozdělilo už dříve. Řepka zaplatí do klubové pokladny 150 tisíc korun, stejně jako Abraham. Asistent trenéra Horst Siegl sáhne do peněženky pro 50 tisíc.

Sparťané neunesli vývoj pondělního zápasu v Teplicích. Na rozhodnutí sudího Racka reagovali nevídaným způsobem. Trenéři Bílek a Siegl skončili vykázaní na tribuně, obránce Řepka vyloučený v kabině a záložník Abraham dostal červenou kartu už jako vystřídaný hráč. Martina Abrahama museli držet tři spoluhráči, aby sudího neinzultoval. Tomáš Řepka k urážkám rozhodčích a pořadatelů přidal ještě ránu do televizní kamery a plivance do obličeje. Navázal tak na své loňské prohřešky, za které dostal od disciplinární komise pokuty v celkové výši 130 tisíc korun.

Tomáš Lörincz, Jan Kaliba, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme