Rivaldo už je v AC Milán a těší se na derby s Ronaldem

Fotbalisté AC Milán mohou přijet do Liberce k utkání předkola Ligy mistrů i s hvězdným útočníkem Rivaldem. Vedení italského klubu dnes potvrdilo dřívější neoficiální informaci, že uzavřelo s brazilským mistrem světa tříletou smlouvu. Třicetiletý hráč, který si po příchodu trenéra Louise van Gaala vynutil zrušení kontraktu v Barceloně, si podle italských médií vydělá ročně 4,5 miliónu eur. "Mám radost, že jsme se s Milánem dohodli. Je to klub, který mě bere jako mistra světa," rýpl si do bývalého zaměstnavatele Rivaldo, který tráví dovolenou v Sao Paulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbal

Fotbal | Foto: Česká televize

Brazilským novinářům řekl, že už se těší na souboje se svým krajanem Ronaldem v milánském derby. "Bude to hodně zajímavé. Je to můj přítel, hráli jsme spolu na mistrovství světa, ale teď budeme na opačných stranách. Myslím, že první zápas mezi AC a Interem bude jednou z velkých atrakcí italské ligy," prohlásil útočník, který si během předchozího angažmá v katalánském klubu vysloužil ceny pro nejlepšího fotbalistu světa i Evropy. Milánští funkcionáři intenzivně jednali s Rivaldem o přestupu zhruba týden. "Pokaždé do telefonu opakoval: chci do Milána, chci do Milána," popsal agentuře Reuters rozhovory místopředseda klubu Adriano Galliani. K novým spoluhráčům se Rivaldo připojí na soustředění 1. srpna.

Brazilský útočník se stal třetí velkou posilou AC Milán po příchodech dánského střelce Jona Dahla Tomassona z Feyenoordu Rotterdam a nizozemského záložníka Clarence Seedorfa z Interu. Trenér Carlo Ancelotti má nyní při sestavování útoku z čeho vybírat, neboť v kádru má ještě Ukrajince Andreje Ševčenka a italského reprezentanta Filippa Inzaghiho. Posílené mužstvo má za úkol znovu pozvednout renomé slavného klubu, kterému se nedaří navázat na slavnou éru z devadesátých let.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme