Ronaldo protrhl střeleckou smůlu v Lize mistrů, otočil zápas na Bayernu

Vedli 1:0, navíc měli výhodu pokutového kopu. Přesto fotbalisté Bayernu Mnichov nedokázali uspět ve čtvrtfinálovém souboji gigantů s Realem Madrid. Obrat zařídil ve druhém poločase Cristiano Ronaldo. Úspěšný vstup do čtvrtfinále slaví i druhý madridský klub. Atlético porazilo Leicester 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo jako první v historii vstřelil 100 gólů v evropských pohárech

Cristiano Ronaldo jako první v historii vstřelil 100 gólů v evropských pohárech | Foto: Reuters

V souboji lídrů německé a španělské ligy Bayern zvládl první poločas. Na bavorském velkoklubu nebyla znát absence střelce Roberta Lewandowského a ve 25. minutě šli do vedení. Na roh Thiaga Alcantary si naběhl Arturo Vidal a tvrdou hlavičkou zavěsil.

Vidal mohl být do poločasové přestávky ještě výraznějším hrdinou Bayernu. V nastaveném čase totiž zahrával penaltu poté, co rozhodčí Rizzoli posoudil Carvajalův obranný zákrok jako hraní rukou. Jenže Vidal místo zvýšení náskoku poslal míč do ochranné sítě nad brankou.

A po přestávce mohli červení litovat. Svůj další zápis do historie evropského fotbalu totiž napsal Cristiano Ronaldo. Dvě minuty po přestávce si naběhl na centr Carvajala po 660 minutách konečně protrhl střeleckou smůlu v Lize mistrů.

Bayern byl pod tlakem a ještě víc ho oslabil Javi Martínez. Španěl v německých službách totiž dostal během tří minut dvě žluté karty a byl vyloučen. Rozhodující nápor obhájců titulu mohl začít.

Na světelné tabuli svítily dvě sedmičky, když další muž se sedmičkou na zádech učinil další krok k fotbalové nesmrtelnosti. Cristiano Ronaldo prostřelil Manuela Neuera a jako první hráč v historii dal stý gól v evropských pohárech. Zároveň zajistil Realu do odvety vítězství 2:1.

Vyhrálo i Atlético, které si na vlastním hřišti poradilo s Leicesterem. O hubeném vítězství 1:0 domácí rozhodli ve 28. minutě. Antoine Griezmann táhl rychlý brejk a na hranici vápna ho fauloval Albrighton, rozhodčí usoudil, že zákrok se odehrál v pokutovém území a sám faulovaný nařízenou penaltu proměnil.

Atlético Madrid - Leicester City 1:0 (1:0)
Branka: 28. Griezmann z pen. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ŽK: Huth, Benalouane, Albrighton. Diváci: 51.423.

Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2 (1:0)
Branka: 35. Vidal - 47. a 77. Ronaldo. Rozhodčí: Rizzoli - Di Fiore, Meli (všichni It.). ŽK: Alonso, Martínez, Vidal - Kroos, Carvajal. ČK: 61. Martínez. Diváci: 70.000.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme