Rosický a Koller rozhodli o vítězství Dortmundu

Po třech kolech letošního ročníku Ligy mistrů zůstalo stoprocentních pět klubů. K Barceloně, Manchesteru a Milánu se dnes přidaly týmy Valencie a Arsenalu. Z výčtu vypadl Real Madrid, který na hřišti AEK Atény pouze remizoval 3:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Po porážce na Arsenalu stoupají výkony Borussie Dortmund. Německý mistr porazil minulý týden Auxerre a stejně jako v nedávném zápase otevřel skóre Jan Koller. Tomáš Rosický obral o míč u postranní čáry Dána Bögelunda, ideálně našel Kollera a ten do poloprázdné branky zavěsil.

Čeští legionáři byli nejvýraznějšími osobnostmi zápasu. V závěru na sebe vzal roli střelce Rosický sám. Prosmýkl se po levé straně a když viděl, že obránci PSV čekají centr, zamířil do šestnáctky a podél Waterreuse zvýšil na 2:0.

Real Madrid draze v Aténách zaplatil za absenci kapitána Hierra. Bez něj obrana hrála zmateně a už po šesti minutách poprvé letos v Lize mistrů kapitulovala. Po necelé půlhodině vedli domácí 3:1 a diváci na vyprodaném stadiónu Nikose Goumase tušili velké překvapení. Jenže Zidane svým druhým gólem do přestávky snížil a Guti po hodině hry naplnil svou normu, co zápas, to gól.

Výsledky:

Skupina A: PSV Eindhoven - Borussia Dortmund 1:3 (0:1), AJ Auxerre - Arsenal Londýn 0:1 (0:0).

Skupina B: FC Liverpool - Spartak Moskva 5:0 (3:0), FC Valencie - FC Basilej 6:2 (4:0).

Skupina C: AEK Atény - Real Madrid 3:3 (3:2), Racing Genk - AS Řím 0:1 (0:0).

Skupina D: Inter Milán - Olympique Lyon 1:2 (0:1), Rosenborg Trondheim - Ajax Amsterdam 0:0.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme