Rosický a Koller se vracejí do české reprezentace

Trenér české fotbalové reprezentace Ivan Hašek může pro klíčový duel kvalifikace mistrovství světa na Slovensku počítat s nejsilnějším týmem. Po téměř dvouleté pauze zaviněné zraněním se do národního týmu vrací záložník Tomáš Rosický. V nominaci nechybí ani útočník Jan Koller, který naposledy hrál v reprezentaci na loňském mistrovství Evropy. Duel se Slovenskem se hraje 5. září v Bratislavě, o čtyři dny později nastoupí v Uherském Hradišti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: fotbal.cz

Rosického povolal Hašek tentokrát bez konzultace s trenérem Arsenalu Arsénem Wengerem. "Tomáš už je v plném tréninku, absolvuje teď trénink s týmem Arsenalu před sobotním zápasem s Manchesterem a to rozhodlo o tom, že je v nominaci," řekl Ivan Hašek.

Návrat Jana Kollera vidí Hašek jako velké posílení: "S Honzou jsem mluvil dokonce osobně v Moskvě. Zápasy, které odehrál, jsem viděl, jak přímo tak i na DVD. Honza je ve velice dobré sportovní formě a jsem rád, že je připraven reprezentovat a pomoci národnímu mužstvu v těžkém boji o postup na mistrovství světa."

Po delší pauze se vrací také obránce Spartaku Moskva Martin Jiránek, jinak není v nominaci české reprezentace žádné překvapení. Dalšího hráče chce Hašek povolat po víkendu.

Nominace:

Brankáři: Petr Čech FC Chelsea
Jaroslav Drobný Hertha Berlín

Obránci: Zdeněk Grygera Juventus Turín
Roman Hubník Sparta Praha
Marek Jankulovski AC Milán
Martin Jiránek Spartak Moskva
Michal Kadlec Bayer Leverkusen
Zdeněk Pospěch FC Kodaň
David Rozehnal Hamburger SV
Tomáš Sivok Besiktas Istanbul

Záložníci: Tomáš Hübschman Šachtar Doněck
David Jarolím Hamburger SV
Jaroslav Plašil Bordeaux
Jan Polák Anderlecht Brusel
Tomáš Rosický Arsenal
Daniel Pudil Genk

Útočníci: Milan Baroš Galatasaray Istanbul
Jan Koller Samara
Tomáš Necid CSKA Moskva
Jiří Štajner Hannover
Václav Svěrkoš FC Sochaux

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme