Rosický přestupuje do Arsenalu

Ještě předevčírem by to nikoho nenapadlo. V souvislosti s budoucím působištěm reprezentačního záložníka Tomáše Rosického se nejvíce skloňovalo španělské Atlético Madrid. Jenže včera se na svět dostala informace, že Rosický se dohodl s londýnským Arsenalem. Na dnešní tiskové konferenci v rakouském Seefeldu, kde se reprezentace připravuje na blížící se světový šampionát, ji sám Rosický potvrdil. Z německé Borussie Dortmund putuje na čtyři roky do londýnského Arsenalu. Týmu, který je posledním finalistou Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Zdroj: ČTK

Čtvrtý celek letošního ročníku Premier League získal záložníka díky bleskové akci. Rosický s manažerem Pavlem Paskou odletěli ze soustředění reprezentačního mužstva z Rakouska do Londýna. Tam se hráč podrobil lékařským testům a hned v pondělí podepsal smlouvu. Přestupová částka oznámena nebyla. Britská média ale odhadují přestupní sumu na šest až osm milionů liber, takže by cena za Rosického v přepočtu vyšplhala až na 330 milionů korun. Na žebříčku nejdržších přestupů českých hráčů by tedy obsadil šestou příčku.

Sám Rosický je ze změny působiště nadšený. Podle svých slov si nemohl vybrat lépe. Pocity radosti zažívá také kouč "Kanonýrů" Arséne Wenger, který Rosického už dlouhou dobu sledoval a do svého týmu si ho přál. "Má skvělou techniku, umí s míčem a přesně přihrává. Má velké zkušenosti z klubu i z reprezentace a už se těšíme až ho přivítáme v Arsenalu po světovém šampionátu, který pro něj, jak doufám, bude úspěšný," prohlásil Wenger na klubové stránce.

Rosický tak může být krátce před vypuknutím světového šampionátu v klidu. Spekulace kolem jeho setrvání či nesetrvání v Borussii jej obtěžovali už delší dobu. o to víc, že Atlético, které přišlo s nejkonkrétnější nabídkou, své finanční podmínky neustále měnilo a s vedením Dortmundu žádné definitivní jednání neuskutečnilo. Pětadvacetiletý záložník se tak v Seefeldu může už jen v klidu soustředit na mistrovství světa, protože o své budoucnosti má minimálně na čtyři roky jasno.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme