Rozhodčí nepojedou do Chomutova

K zítřejšímu zápasu baráže o hokejovou extraligu mezi Chomutovem a Karlovými Vary nepřijedou delegovaní rozhodčí. Oznámila to dnes Asociace rozhodčích ledního hokeje (ARLH).

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důvodem rozhodnutí Asociace je nespokojenost s řešením nedávných případů kritiky výkonů rozhodčích. Ty vyvrcholily fyzickým napadením čárového sudího Viléma Cambala pardubickým obráncem Píšou. Ten byl disciplinární komisí APK potrestán zákazem činnosti na 15 soutěžních zápasů. Trenér Chomutova Vladimír Kýhos nesmí vykonávat svoji funkci šest utkání a navíc zaplatí pokutu 20 000 korun.

Podle člena výboru ARLH Miloše Bádala očekávala asociace, že odpovědné osoby doprovodí udělené tresty konstatováním, na čí straně byla v konfliktních situacích pravda. Pokud nebyli potrestáni rozhodčí měla být veřejnost podle Bádala ujištěna, že sporná utkání byla odpískána v souladu s pravidly. Odvolání rozhodčích ze zápasu Chomutov-Karlovy Vary by mělo být prozatím výstražným činem ARLH. Podle předsedy komise rozhodčích Pavla Halase se uvažuje o tom, že by baráž řídili zahraniční sudí.

Marcel Pencák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme