Rozloučení se Zátopkem se zúčastní i Samaranch

Předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Juan Antonio Samaranch se zúčastní posledního rozloučení s českým vytrvalcem Emilem Zátopkem, který zemřel v úterý. Oznámil to v Aténách místopředseda MOV Jacques Rogge. Do Prahy přijede i delegace MOV. V té souvislosti místopředseda MOV připomněl, že Zátopek „významně přispěl k úspěchu mezinárodního olympijského hnutí“.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samaranch ve středu přijal zprávu o Zátopkově úmrtí „s velkou lítostí a smutkem“ a českého atleta označil za „velkého olympionika“. Dodal, že udělá všechno pro to, aby se mohl posledního rozloučení se Zátopkem v Praze zúčastnit.

Zátopek, čtyřnásobný olympijský vítěz z her v Londýně 1948 a v Helsinkách 1952, zemřel v úterý večer v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích ve věku 78 let. Poslední rozloučení s legendárním běžcem se uskuteční ve středu 6. prosince od 11:00 v prostorách Národního divadla. V pondělí budou představitelé Českého olympijského výboru, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, armády, Českého klubu olympioniků a Českého atletického svazu na společné schůzce jednat dokonce o možnosti pořádání státního pohřbu.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme