Rudá křídla vyhrála až po téměř dvouhodinové bitvě

V nejdelším zápase letošního play off severoamerické NHL vyhrál Detroit na ledě Caroliny v prodoužení 3:2 a ve finále Stanley Cupu se ujal vedení v sérii 2:1 na zápasy. Rozhodující gól vstřelil ve 115. minutě utkání nejstarší hokejista v NHL Igor Larionov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Velkou měrou se na vítězství Red Wings podílel i český brankář Dominik Hašek, který si v utkání připsal 41 úspěšných zákroků a přiblížil se mu tak jeho sen o zisku Staleyova poháru. Z první branky střetnutí se radovali domácí Hurricanes. Postaral se o ní český útočník Josef Vašíček, který zaznamenal třetí gól v letošních vyřazovacích bojích. Hostům se podařilo vyrovnat ve 26. minutě, kdy se svou první trefou v zápase blýskl po přihrávce Bretta Hulla veterán Larionov. Dvanáct minut před koncem šla do vedení opět Carolina po střele O'Neilla, pouhou minutu a čtrnáct sekund před třetí sirénou však na 2:2 vyrovnal Hull. V úvodních dvou dvacetiminutovkách prodloužení spálila Rudá křídla dvě tutovky a tak se na rozhodující gól čekalo až do třetí části nastavení. V něm nejdelší zápas letošní zámořské sezóny ukončil jedenačtyřicetiletý Igor Larionovov beckhandovou střelou pod horní tyč.

Čtvrtý zápas je na programu v pondělí na ledě Caroliny.

Carolina - Detroit 2:3 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Larionov (B. Hull), 59. B. Hull (Lidström, Fjodorov), 115. Larionov (Holmström, Duchesne) - 15. Vašíček (Gelinas, Wesley), 48. O'Neill (Francis).

Rozhodčí: McCreary. Diváci: 18.982.

Výsledky předešlých utkání: 3:2 v prodl., 1:3. Stav série: 1:2

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme