Ruska Šarapovová vyhrála Wimbledon

Tenisový Wimbledon má novou šampiónku. Stala se jí Ruska Maria Šarapovová, která ve finále porazila dvojnásobnou vítězku slavného turnaje Američanku Serenu Williamsovou 6:1 a 6:4. Ve svých sedmnácti letech se dočkala premiérového grandslamového titulu v kariéře a navázala tak na triumf své krajanky Anastázie Myskinové z nedávného French Open. Zároveň je první Ruskou, která na dvorcích v All England Clubu zvítězila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maria Šarapovová

Maria Šarapovová | Zdroj: ČTK

Šarapovová vůbec nepůsobila dojmem, že hraje první grandslamové finále v životě. V úvodním setu povolila své soupeřce vyhrát jen jednou servis a celou sadu získala poměrem 6:1. Ani druhý set nepřinesl změnu, Serena Williamsová měla problémy vyrovnat se s tvrdými údery mladé Rusky od základní čáry. Američanka se i přesto dostala do vedení 4:2 a zdálo se, že se jí podaří srovnat stav zápasu. Šarapovová se však nevzdala, vyrovnala na 4:4 a v desáté hře proměnila druhý mečbol.

Ve Wimbledonu se stala druhou nejmladší vítězkou v profesionální historii tenisu. Jen Martině Hingisové bylo v roce 1997 o rok méně. Zároveň je Šarapovová první neamerickou šampiónkou od roku 1998.

Wimbledon zná také oba finalisty mužské dvouhry. O svůj druhý titul v řadě bude v neděli bojovat Švýcar Roger Federer proti druhému nasazanému Američanovi Andy Roddickovi.

Výsledek - finále dvouhry žen:

Šarapovová (13-Rus.) - S. Williamsová (1-USA)
6:1, 6:4

Semifinále čtyřhry žen:

Huberová, Sugijamaová (5-JAR/Jap.) - Navrátilová, Raymondová (3-USA) 7:6 (7:4), 7:5

Semifinále dvouhry mužů:

Roddick (2-USA) - Ančič (Chor.) 6:4, 4:6, 7:5, 7:5
Federer (1-Švýc.) - Grosjean (10-Fr.) 6:2, 6:3, 7:6 (8:6)

Semifinále čtyřhry mužů:

Knowle, Zimonjič (16-Rak./SČH) - Knowles, Nestor (5- Bah./Kan.) 6:2, 3:6, 6:3, 6:7 (7:9), 6:3, Björkman, Woodbridge (1-Švéd./Austr.) - Arthurs, Hanley (7-Austr.) 7:5, 7:5, 7:6 (7:4)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme