Ruské biatlonistky mají světové zlato ve štafetě, Češky jsou desáté

Ruské biatlonistky získaly po dvou letech titul mistryň světa ve štafetě. V rakouském Hochfilzenu vyhrály suverénně dnešní závod na 4x6 kilometrů, v souboji o stříbro Němky porazily o dvanáct sekund Bělorusky. České reprezentantky skončily desáté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v biatlonu - maskot

MS v biatlonu - maskot | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Ruské kvarteto bylo už od první předávky v čele, na střelnici se dlouho nezdržovalo a rozhodující náskok mu zajistila na druhém úseku Světlana Išmuratovová. V polovině závodu Rusky vedly již téměř o půl minuty a Anna Bogaliová s finišmankou Olgou Zajcevovou vedoucí pozici bez problémů udržely. Norky bez nemocné hvězdy Liv Grete Poiréeové pohřbily šanci na obhajobu titulu na druhém úseku a nakonec skončily páté. V popředí se podle očekávání držely spolufavorizované Němky a poslední z nich Kati Wilhelmová svedla boj o stříbro s Olenou Zubrilovovou. Na poslední střelbě Běloruska sestřelila terče až s pomocí všech náhradních nábojů, zatímco německá finišmanka dobíjela jen jednou.

České kvarteto vytáhla na druhém šestikilometrovém úseku z dvanáctého místa na desáté Zdeňka Vejnarová a třetí v pořadí Irena Česneková předávala již jako sedmá. Trápící se Kateřina Holubcová však v cíli uzavírala první desítku, na vítězné Rusky česká štafeta ztratila dvě minuty a 22 sekund. Za devátým Bulharskem zaostala o sedm sekund. Ani jedna z českých závodnic nemusela absolvovat trestné kolo, každá však jednou dobíjela. Oproti loňskému MS i svému cíli si o místo pohoršily. Ze šesté pozice se mohly v konkurenci 19 týmů radovat Slovenky.

Výsledky - ženy, štafeta na 4x6 km:

1. Rusko (Pylevová, Išmuratovová, Bogaliová, Zajcevová) 1:13:44,4 (0 tr. kol), 2. Německo (Dislová, Apelová, Henkelová, Wilhelmová) -41,4 (1), 3. Bělorusko (Ivanovová, Nazarovová, Ananková, Zubrilovová) -53,2 (1), 4. Francie 1:23,7 (0), 5. Norsko -1:34,4 (2), 6. Slovensko -1:51,5 (0), 7. Ukrajina -2:07,7 (1), 8. Slovinsko -2:08,6 (0), 9. Bulharsko -2:15,0 (1), 10. ČR (Faltusová, Vejnarová, Česneková, Holubcová) -2:22,0 (0).

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme