Ruské biatlonistky se staly mistryněmi světa

Ruské biatlonistky se staly mistryněmi světa ve štafetě na 4x6 kilometrů v Chanty Mansijsku. Pořadatelská země se tak zásluhou Albiny Achatovové, Světlany Išmuratovové, Galiny Kuklevové a Světlany Černousovové dočkala první zlaté medaile ze světového šampionátu. Ruskám patří i prvenství v celkovém hodnocení štafet ve Světovém poháru. Stříbro vybojovaly Ukrajinky, bronz získalo Německo. České biatlonistky závod nedokončily.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

biatlon

biatlon | Foto: Salt Lake 2002

Jako první se na trať vydala Lenka Faltusová. Po dvou chybách při střelbě vstoje předávala Zdence Vejnarové jako sedmá. Vejnarová chybovala jednou a česká štafeta se stále držela mezi sedmým a devátým místem. Pak však přišla střelba vleže v podání Ireny Česnekové, která netrefila terč ani jednou z osmi pokusů. Následovalo pět trestných okruhů a pád na třinácté místo. Češky ztrácely v tu chvíli na Rusky více než šest minut a naděje na solidní výsledek zhasly. Proto se trenér Vlastimil Jakeš rozhodl, že finišmanku Kateřinu Holubcovou do závodu nepošle a bude ji šetřit pro sobotní závod s hromadným startem. V konečném pořadí Světového poháru skončila štafeta na sedmém místě z šestnácti družstev.

Nejdramatičtější byl nakonec souboj o bronz. Strhujícím finišem jej vybojovala pro Německo Martina Glagowová, která ve strhujícím závěru porazila Bělorusku Olenu Zubrilovovou. Přitom Němky byly po prvním úseku až osmé.

Výsledky - ženy, štafeta na 4x6 km:

1. Rusko (Achatovová, Išmuratovová, Kuklevová, Černousovová) 1:24:34,5 hod. (1 trestné kolo)

2. Ukrajina (Chvostenková, Merkušinová, Jakovlevová, Petrovová) -1:23,8 (3)

3. Německo (Denkingerová, Dislová, Wilhelmová, Glagowová) -2:05,3 (8)

-------------------------------------

ČR (Faltusová, Vejnarová, Česneková, Holubcová) nedokončila

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme