Ruský miliardář hodlá koupit i Vancouver Canucks

Ruskému miliardáři Romanu Abramovičovi nestačí fotbalová Chelsea, zajímá se i o koupi hokejového klubu NHL. Podle ruských médií už jeden z nejbohatších podnikatelů světa jedná o možnosti vlastnit Vancouver Canucks. Prostředky na novou investici má Abramovič i z nejnovějšího prodeje podílu v hliníkárenském gigantu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejová výstroj

hokejová výstroj | Foto: Miroslav Konvalina

Prodejem 50 procent akcií společnosti Roskij Aluminij měl gubernátor Čukotky a jeden z nejmajetnějších občanů světa získat okolo 3 miliard dolarů. Roman Abramovič, který vyvolat rozruch velkorysou koupí fotbalového klubu Chelsea a nevýdaným nákupem posil pro tento tým, se ale teď prý vážně zajímá o hokej. Podle ruských médií jedná o možnosti získat klub Vancouver Canucks. Abramovič, jehož majetek se odhaduje na víc než 8 miliard dolarů, se zbavuje majetku na území Ruska a posiluje svoje podnikatelské aktivity v zhraničí, tvrdí někteří pozorovatelé.

Markéta Kaclová, Petr Voldán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme