Rusové rozstříleli Bělorusy a mají bronz

Hokejisté Ruska rozdrtili v utkání o třetí místo Bělorusko 7:2 a vybojovali bronz. Na výhře sborné, která obhajovala stříbrné medaile z Nagana, se dvěma góly a jednou asistencí podílel Alexej Kovaljov, tři body si připsali i Pavel Dacjuk a Igor Larionov. Bělorusové ale znovu dokázali favorizovanému soupeři vzdorovat. Vyrovnali na 1:1 a posléze i na 2:2 a teprve poté si sborná dokázala vytvořit rozhodující náskok, když se v průběhu jediné minuty trefili Tverdovskij a Dacjuk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijský puk

olympijský puk | Foto: Salt Lake 2002

Rusko - Bělorusko 7:2 (2:1, 2:1, 3:0), branky a nahrávky: 6. Alexej Kovaljov (Larionov), 12. Kasparaitis (Larionov, Alexej Kovaljov), 24. Tverdovskij (Fjodorov, Jašin), 24. Dacjuk (Kravčuk), 48. Alexej Kovaljov (Dacjuk, Larionov), 53. P. Bure (Dacjuk), 60. Afinogenov (Samsonov, Malachov) - 10. D. Pankov (Cypljakov), 22. Dudik (Kopat). Rozhodčí: Radbjer - Norrman (oba Švéd.), Schachte (USA). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 8599.

Rusko: Chabibulin - B. Mironov, Malachov, Gončar, Kasparaitis, Tverdovskij, Kravčuk - P. Bure, Žamnov, V. Bure - M. Afinogenov, Nikolišin, Jašin - Samsonov, Fjodorov, Kovalčuk - Alexej Kovaljov, Larionov, Dacjuk. Trenér: Vjačeslav Fetisov.

Bělorusko: Mezin (12. Šabanov) - Chmyl, Salej, Žurik, Kopat, Mikulčik, Stas, Romanov - Cypljakov, Kaljužnyj, D. Pankov - Andrej Kovaljov, Rasolko, Dudik - Andrijevskij, Bekbulatov, Antoněnko - Makrickij, V. Pankov, Zankavec - Matuškin. Trenér: Vladimir Krikunov.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme