Rusové vyhráli Rosno Cup, čeští hráči skončili poslední

Dnešními dvěma zápasy skončil Rosno Cup, turnaj hraný v rámci Euro Hockey Tour. Zvítězili Finové a výběr Ruska.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

utkání ČR-Rusko

utkání ČR-Rusko | Zdroj: ČTK

V prvním utkání na sebe v severském derby narazili celky Finska a Švédska. Branky padaly až ve druhé třetině. Ve 32. minutě se gólem Hyvönena dostali do vedení Finové, už o tři minuty později však po přihrávce Erikssona vyrovnal Johansson. Dlouho to vypadalo, že se zápas bude prodlužovat. V poslední minutě základní hrací doby ale rozhodl utkání Peltonen a Finové vyhráli 2:1.

Posledním zápasem turnaje byl duel Česka s Ruskem. Domácí jako již jistý vítěz turnaje vstoupili do utkání o poznání lépe. Už od 5. minuty vedli po gólu Malkina. V 8. minutě tentýž hráč zvýšil a v 19. minutě přidal branku na 3:0 But. Češi se na gól zmohli až v poslední třetině. Ve 45. minutě po přihrávce Moravce snížil Kudrna. Na víc už Češi nestačili. Rusku podlehli 1:3 a v turnaji skončili poslední. Na stejné příčce se nacházejí i v průběžné tabulce Euro Hockey Tour.

Rusko - Česká republika 3:1 (3:0, 0:0, 0:1) Branky a nahrávky: 5. Malkin (Charitonov, Sušinskij), 8. Malkin (Sušinskij, Charitonov), 19. But (Kuljaš) - 45. Kudrna (Moravec). Rozhodčí: Levonen (Fin.) - Anisimov, Olenin (oba Rus.). Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 11.500.

Sestava Ruska: Zvjagin - Bykov, Vyšedkevič, Aťušov, Varlamov, Kuljaš, Gusev, Titov, Chomickij - Sušinskij, Malkin, Charitonov - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Vlasenkov, Něprjajev (21. Jemelejev), But - Simakov, Kurjanov, Koroljuk. Trenér: Vladimir Krikunov.

Sestava ČR: Svoboda (21. Pinc) - Hejda, Kadlec, Rachůnek, Blaťák, Ševc, Hamr, Kántor, Phillip - Bednář, Vlasák, Hlaváč - Tenkrát, D. Moravec, Hořava - Mrázek, Hübl, Šimánek - Kalla (35. Kudrna), Skuhravý, Šachl. Trenéři: Alois Hadamczik, Ondřej Weissmann a Mojmír Trličík.

Finsko - Švédsko 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) Branky a nahrávky: 32. Hyvönen (Tarvainen, Pirnes), 60. Peltonen (Hentunen) - 35. A. Johansson (Eriksson). Vyloučení: 8:7. Bez využití. Diváci: 4100.

Sestava Finska: Norrena - Nummelin, Niemi, Mäntylä, Saravo, Karalahti, Valivaara, Malmivaara - Hentunen, Santala, Peltonen - Hyvönen, Pirnes, Tuomainen - Salmelainen, Hauhtonen, Tarvainen - Valtonen, Mannikö, Uhlbäck. Trenér: Erkka Westerlund.

Sestava Švédska: Henriksson - Jonsson, Lindström, Pihl, Magnus Johansson, Oduya, Holmqvist, Frögren, Rhodin - J. Lundqvist, Karlsson, Melin - Eriksson, A. Johansson, Emvall - Hannula, Nordquist, Martensson - Umicevic, Mathias Johansson, Wallin. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Pořadí Rosno Cupu: 1. Rusko 9 bodů (skóre 8:2), 2. Finsko 5 (5:5), 3. Švédsko 2 (3:5), 4. ČR 2 (3:7).

Průběžné pořadí Euro Hockey Tour: 1. Rusko 20 (24:15), 2. Švédsko 16 (22:16), 3. Finsko 11 (14:22), 4. ČR 7 (21:28).

Tereza Jandová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme