Sáblíková i napotřetí obhájila zlato na 5000 m

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková si veze potřetí za sebou ze světového šampionátu titul mistryně světa na 5 kilometrů. V kanadském Vancouveru se dostala jako jediná časem pod sedm minut a domácí závodnici na druhém místě Claru Hughesovou porazila o více než dvě sekundy. Uspěch pořadatelské země podtrhla třetím místem Kristina Grovesová. Stupně vítězů tak obsadila stejná trojice jako před rokem v japonském Naganu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala třetí světové prvenství na 5km trati

Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala třetí světové prvenství na 5km trati | Zdroj: ČTK

Jedenadvacetiletá Sáblíková se v dějišti příštích olympijských her představila v předposlední jízdě společně s Grovesovou. Největší komplikace v cestě za obhajobou titulu z předešlých let potkala svěřenkyni trenéra Petra Nováka ještě před startem, kdy měla na oválu kolizi s Masakou Hozumiovou. Japonka po protnutí cílové čáry dále pokračovala po ledové ploše, ale nevšimla si, že na dráze už stála česká rekordmanka a po nárazu do jejích zad, se poroučely obě závodnice k zemi. Staronová šampionka Sáblíková se však s následky pádu rychle vyrovnala, po pár minutách se postavila na start a jistě si dojela pro zlatou medaili.

Sáblíková získala na mistrovství světa ve Vancouveru už druhou medaili. Po čtvrtečním stříbru na trati 3000 metrů tak zlatem ze své nejoblíbenější distance potvrdila vynikající výsledky z této sezony, ve které ovládla Světový pohár na dlouhých tratích, stala se světovou šampionkou ve víceboji a na mistrovství Evropy skončila třetí.

Ženy - 5000 m:
1. Sáblíková (ČR) 6:57,84, 2. Hughesová 7:00,54, 3. Grovesová (obě Kan.) 7:02,91, 4. Beckertová 7:02,96, 5. Anschützová-Thomsová (obě Něm.) 7:03,52, 6. Hozumiová (Jap.) 7:04,53.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme