Sáblíková neobhájila, z ME ve víceboji veze bronz

Martina Sáblíková nedokázala zastavit oranžovou lavinu. Česká rychlobruslařka a čerstvá vítězka ankety o Sportovce roku 2007 nedokázala navázat na loňské vítězství z italského Collalba. Tentokrát se musela na mistrovství Evropy ve víceboji sklonit před dvěma Holanďankami - Wüstovou a Van Deutekomovou. Z ruské Kolomny tak Sáblíková veze bronzovou medaili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobrusařka Martina Sáblíková na Mistrovství Evropy 2008

Rychlobrusařka Martina Sáblíková na Mistrovství Evropy 2008 | Zdroj: ČTK

Sáblíková přitom vyhrála dílčí závody na 3 a 5 kilometrů a na neoblíbené půlkilometrové trati si vytvořila osobní rekord. Ani to ale na obhajobu loňského titulu nestačilo. Do závěrečného závodu na 5 kilometrů šla česká šampionka ze šestého místa a ztrátou více než 9 sekund na třetí pozici. Tuhle ztrátu dokázala Sáblíková zlikvidovat, více už se jí ale nepodařilo.

Martina Sáblíková nedokázala dostihnout dvě nizozemské soupeřky. Ireen Wüstová si celkové prvenství pojistila vítězstvím v prvním nedělním závodě na 1500 metrů a druhou příčkou na 5kilometrové trati. Sáblíková ji na ní porazila jen o 4 a půl sekundy. Další Holanďanka Paulien van Deutekomová si stříbrnou příčku udržela jen těsně, Sáblíkové ke 2. místu chybělo v součtu všech čtyř závodů půl sekundy.

Také mužská část víceboje měla nizozemského vítěze. Ovšem zatímco Ireen Wüstová se z titulu mistryně Evropy ve víceboji radovala poprvé v kariéře, Sven Kramer ten loňský obhájil. Kromě Sáblíkové startovali na ME ještě další dva Češi, oba skončili na 22. místě. Milan Sáblík mezi muži a Andrea Jirků v ženské části víceboje.

ME ve víceboji, rychlobruslení, Kolomna, Rusko

Muži - konečné pořadí po 4 disciplínách

1. Kramer 147,716 b., 2. Bökko 148,759, 3. Fabris 149,407, ...22. Sáblík 115,603.

Ženy - konečné pořadí po 4 disciplínách

1. Wüstová 160,533 b., 2. Van Deutekomová 161,229, 3. Sáblíková 161,693, ...22. Jirků 129,776.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme