Sampras věří, že Wimbledon v budoucnu ještě vyhraje

Ve Wimbledonu se rozplynul sen o tom, že se Američan Pete Sampras stane poosmé vítězem turnaje a zároveň napodobí Björna Borga, který zde triumfoval pětkrát za sebou. Devětadvacetiletý Američan totiž včera prohrál v osmifinále v pěti setech se Švýcarem Rogerem Federerem, který před dvěma lety vyhrál ve Wimbledonu soutěž juniorů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po utkání měl Sampras převážně slova chvály pro svého soupeře. Prohlásil, že je velice zklamán, ale že prohrál s velmi dobrým protivníkem, který předvedl výborné výměny a vítězství si zasloužil. Pete Sampras našel přemožitele na travnatých dvorcích All England Clubu poprvé po pěti letech, v jedenatřiceti zápasech v řadě a také zde poprvé ztratil pětisetový zápas. Porážka ale nebude mít vliv na jeho budoucnost.

Tenista uvedl, že prostě jen prohrál a do Wimbledonu se bude vracet po mnoho příštích let, prý právě kvůli takovému turnaji hraje tenis. Domnívá se, že důvodem pro skončení kariéry nebudou jeho schopnosti, ale chvíle, až nebude už sám chtít hrát. Porážka podle něj není důvod k panice a myšlence, že už nemůže ve Wimbledonu nikdy v budoucnu vyhrát. S největší pravděpodobností tedy Peta Samprase diváci za rok opět v All England Clubu přivítají. Tentokrát to však nebude, tak jako v předchozích čtyřech letech, s poctami pro loňského vítěze.

Milan Kopp, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme