San Antonio slaví druhý titul v historii NBA

Basketbalisté San Antonia se stali podruhé v historii šampiony zámořské NBA. V šestém zápase finále nejprestižnější basketbalové soutěže světa zvítězili nad New Jersey 88:77 a celou sérii vyhráli 4:2. Nets tak zůstali stejně jako loni v roli poražených a nenapodobili vítězství svých hokejových kolegů Devils, kteří se minulý týden radovali se zisku Stanley Cupu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

San Antonio Spurs

San Antonio Spurs | Zdroj: ČTK

San Antonio hrálo finále NBA teprve podruhé v historii a stejně jako v roce 1999, kdy pokořilo New York Knicks, se i letos radovalo z triumfu. Šesté finále se přitom vyvíjelo celé tři čtvrtiny lépe pro Nets, kteří vedli ještě na začátku závěrečné čtvrtiny dokonce o deset bodů 67:57. V následující minutě ale San Antonio zasadilo soupeři rozhodující úder. Během jediné minuty zaznamenalo devatenáct bodů za sebou a zcela zdecimované Nets už k obratu nepustilo.

Nejlepším hráčem domácích byl i tentokrát Tim Duncan, který potvrdil, že mu titul nejužitečnějšího hráče NBA náleží právem. V utkání si připsal 21 bodů, 20 doskoků a 10 asistencí. Ke skvělé bilanci přidal ještě osm zblokovaných střel a s celkovými dvaatřiceti bloky ve finálové sérii překonal historický rekord Patricka Ewinga.

Ziskem titulu se s kariérou rozloučil David Robinson. Pivot přezdívaný "Admirál" zaznamenal ve svém posledním zápase 13 bodů a 17 doskoků.

Finále - 6. zápas:

San Antonio - New Jersey 88:77 (17:25, 38:41, 57:63)
Nejvíce bodů: Duncan 21, Jackson 17, Robinson a Claxton po 13, Ginobili 11 - Kidd 21, Kittles 16, Jefferson 13
Trestné hody: 25:17 - 13:11
Fauly: 14:25
Trojky: 3:6
Diváci: 18.797 (vyprodáno)
Konečný stav série: 4:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme