San Antonio získalo po dvou letech titul v NBA

Basketbalisté San Antonia slaví zisk titulu v zámořské NBA. V rozhodujícím sedmém finále porazili obhájce titulu z Detroitu 81:74 a sérii vyhráli 4:3. Za posledních sedm let triumfovali Spurs v NBA potřetí, naposledy v roce 2003. Pětadvaceti body dovedl domácí tým k rozhodující výhře Tim Duncan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tim Duncan oslavuje zisk titulu

Tim Duncan oslavuje zisk titulu | Zdroj: ČTK

V posledním utkání sezony přivedl nové šampiony k titulu právě Duncan, který zaznamenal 25 bodů a 11 doskočených míčů, klíčové koše zápasu ale střílel Argentinec Emanuel Ginobili, autor 23 bodů. Třetím nejlepším střelcem domácích byl Robert Horry, který se stal šampionem už pošesté v kariéře.

Sezona v zámořské lize vyvrcholila dramatickým a opět na obrany zaměřeným zápasem, ve kterém šly oba celky ještě do závěrečné čtvrtiny za nerozhodného stavu 57:57. V poločase měli předtím o jediný bod navrch Pistons, když v koncovce přišli o devítibodové vedení (48:39).

V úvodu čtvrté části ale domácí tým získal šestibodový náskok a vedení už nepustil. Necelé tři minuty před koncem pak vstřelil Ginobili klíčovou trojku na 72:65 a v závěrečné minutě podtrhl olympijský vítěz svůj výkon čtyřmi proměněnými trestnými hody.

O vítězi NBA se rozhodovalo v sedmém utkání poprvé od roku 1994. San Antonio vedlo v sérii 2:0 a 3:2, ale první 'mečbol' v sérii před vlastním publikem před dvěma dny nedokázalo proměnit. Byla to první domácí prohra od Detroitu od roku 1997, další už ale Spurs nedovolili.

San Antonio - Detroit 84:71 (18:16, 38:39, 57:57)

Nejvíce bodů: Duncan 25, Ginobili 23, Horrry 15 - Hamilton 15, Billups 13, B. Wallace 12, R. Wallace 11, McDyess 10
Konečný stav série: 4:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme