Šarapovová titul ve Wimbledonu neobhájí

Ruská tenistka Maria Šarapovová neobhájí titul ve Wimbledonu, do finále na její úkor postoupila Američanka Venus Williamsová. O tom, zda dvouhra žen bude čistě americkou záležitostí, rozhodne až dnes Lindsay Davenportová. Ve druhém semifinále vede 5:3 ve třetím setu nad Amélií Mauresmovou, zápas byl kvůli dešti přerušen a přeložen na pátek. Zítra se v All England Cluvbu odehrají také obě bitvy o finále mezi muži - Švéd Johansson zkusí překvapit Američana Roddicka, a Australan Hewitt Rogera Federera ze Švýcarska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Centrální dvorec ve Wimbledonu

Centrální dvorec ve Wimbledonu | Foto: Petr Souček

Venus Williamsová na grandslamovém turnaji čekala na návrat na výsluní dva roky. Dnes se však zároveň postarala o to, že nejznámější tenisová rodina bude již pošesté za sebou zastoupena ve finále. Starší ze sester odjížděla jako královna z Wimbledonu v letech 2000 a 2001, další dva ročníky ovládla Serena a tu loni ve snaze o hattrick zastavila Šarapovová. "Serena mi poslala e-mail, v něm mi radila, co mám dělat, a psala, že jsem nejlepší. Vzala jsem si její slova k srdci," řekla Venus Williamsová, vychutnávající si příjemný pocit z vydařeného návratu. "Tento turnaj miluji, pro zdejší povrch jsem se narodila," doplnila šťastná finalistka, z jejíhož postupu měli radost i sázkaři. Šarapovová totiž byla jasnou favoritkou.

Obletovaná Ruska však dnes nestačila odvracet přesné údery Venus Williamsové od základní čáry do rohů kurtu a dělala příliš mnoho chyb. Její série 22 vítězství na trávě tak skončila. Za stavu 5:3 v první sadě měla Američanka dva setboly, ale dočkala se až v tie-breaku. Poté už mladá Ruska nebyla Williamsové vyrovnanou soupeřkou, v konečném součtu zahrála jen 13 vítězných úderů, Američanka o deset více. Za stavu 5:1 při prvním mečbolu sice bývalá světová jednička snadný volej ještě napálila do autu, ale úsměv dokumentoval její psychickou pohodu. Po následné shodě a výhodě pro Šarapovovou se na raketu Williamsové vrátil klid a druhá nasazená Ruska své šance pohřbila sama úderem do autu. Zda se v sobotu ve Wimbledonu uskuteční americké finále, o tom rozhodne Lindsay Davenportová. V souběžně hraném zápase na prvním kurtu vedla úřadující jednička ženského tenisu ve třetím setu 5:3 nad Francouzkou Amélií Mauresmovou, pak však hráčky zahnaly dešťové kapky znovu do šaten. Minimálně jeden game se bude dohrávat až v pátek.

Výsledky:

Muži, čtyřhra - čtvrtfinále:
Björkman, Mirnyj (1-Švéd./Běl.) - Schüttler, Waske (Něm.) 7:5, 6:3, 6:2.

Ženy, dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (14-USA) - Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:2), 6:1
Davenportová (1-USA) - Mauresmová (3-Fr.) 6:7 (5:7), 7:6 (7:4), 5:3 - přerušeno pro déšť.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Hanley, Perebijnisová (Austr./Ukr.) - Hood, Dulková (Arg.) 6:3, 6:4.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme