Šárka Kašpárková vzdala boj o mistrovství Evropy

Trojskokanka Šárka Kašpárková vzdala těsně před domácím šampionátem v Ostravě svůj boj o účast na mistrovství Evropy. Kvůli přetrvávajícím problémům s achillovkou, které si přivodila při červnovém mítinku Zlatá tretra, se odhlásila z domácího šampionátu a rozloučila se tak s vidinou návratu na mezinárodní scénu. Bolesti achillovek umožňovaly Kašpárkové připravovat se delší dobu pouze bez treter. Ještě ve středu přímo v Ostravě absolvovala trénink, po kterém se nakonec rozhodla dát přednost doléčení zranění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Kašpárková

Šárka Kašpárková | Foto: Český atletický svaz

"I kdybych snad skočila v Ostravě limit, úspěch na mistrovství Evropy by tím nebyl zaručen," uvedla dnes pro ČTK Kašpárková. "S trenérem jsme zvažovali všechny varianty a dospěli jsme k názoru, že případná účast v Mnichově by znamenala v tom lepším případě kvalifikaci a závod, což by nedoléčená noha nemusela vydržet," dodala jedenatřicetiletá atletka, jež měla v bavorské metropoli obhajovat stříbrnou medaili z Budapešti.

Kašpárková, vracející se v této sezóně k atletice po mateřské dovolené, absolvovala letos pod otevřeným nebem pouhé dva závody a v nich předvedla jen čtyři soutěžní skoky. Z nich ten nejdelší měřil 13,51 metru, zatímco limit pro start v Mnichově je o 49 centimetrů dál. Podobně dopadla i snaha trojskokanky v halové sezóně. Dva starty jí vynesly průměrný výkon 13,66 metru a zranění stehenního svalu, které jí nakonec znemožnilo další pokusy o splnění svazového limitu. "Je to mrzuté, protože jsem návratu mnoho obětovala. Rozhodně ale ještě nevěším v této sezóně tretry na hřebík. V jejím závěru chci určitě skákat," poznamenala Kašpárková.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme