Sazka podá trestní oznámení na padělatele vstupenek na MS

Společnost Sazka podá trestní oznámení na padělatele vstupenek na hokejová utkání. Připojuje se tak k několika desítkám lidí, kteří získali falešné lístky od překupníků. Na ty se teď zaměřila policie ve spolupráci s Českou obchodní inspekcí. Až do konce mistrovství budou kontrolovat prodejce vstupenek u pražské a ostravské haly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zahájení MS v hokeji 2004

zahájení MS v hokeji 2004 | Foto: Michal Kamaryt

Mluvčí společnosti Sazka Zdeněk Zikmund vylučuje možnost, že by falešné lístky pocházely z jejich terminálů: "Ty padělky, které byly zatím zaznamenány, prokazatelně nevznikly na terminálech Sazky. Bylo jich několik desítek a vznikly na počítači úplně jiným způsobem, než je dělá Sazka."

Sazka se rozhodla podat trestní oznámení i na základě dopadení lotyšského prodejce falešných vstupenek. Toho chytili přímo při činu jeho krajané. Jde o první úlovek v honbě za gangem, který ve velkém rozjel padělání lístků na mistrovství světa, což napsala Mladá fronta Dnes. Vyšetřovatelé odhadují, že jsou padělaných vstupenek tisíce.

Muž, kterého lotyšští fanoušci poznali a zadrželi v jedné z pražských restaurací, připravil své oběti o všechno. Kromě prodeje lístků na šampionát jim sliboval i ubytování, stravu a dopravu zpět do vlasti. Podvodníka čeká cesta zpět do Lotyšska, kde mu hrozí až osm let vězení. Cizinec ale zřejmě nepatří do skupiny padělatelů, kteří ve velkém zfalšovali vstupenky na hokejové mistrovství. To měl podle vyšetřovatelů na svědomí český gang.

Další informace z mistrovství světa v ledním hokeji naleznete na webu www.ms04.cz, který pro vás připravil ČRo 1 - Radiožurnál se serverem Tiscali.cz.

Štěpánka Martanová, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme