Sazka představí projekt haly do měsíce

Jsou problémy, jejichž konce nevidno. Jedním z nich je i výstavba nové víceúčelové haly v Praze, která je podmínkou pořádání světového šampionátu v ledním hokeji v roce 2004. Po mnoha peripetiích se ovšem zdá, že se v uvozovkách "blýská na lepší časy". Akciová společnost Sazka přislíbila, že bude investorem a složila požadované záruky. Mezinárodní hokejová federace si ovšem vymínila další - do konce listopadu musí Český svaz ledního hokeje předložit konkrétní projekt haly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejové hřiště

hokejové hřiště | Foto: Bohumil Urban

Akciová společnost Sazka, respektive její dceřiná společnost Bestsport, je podle slov tiskové mluvčí Stanislavy Doubravové připravena představit kompletní projekt s takřka měsíčním předstihem: "Vše včetně architektonického návrhu, harmonogramu výstavby a dalších kroků bude představeno na tiskové konferenci, která je plánována na počátek listopadu. Sazka na této tiskové konferenci také představí konkrétní osoby, které budou v akciové společnosti Bestsport pracovat na tomto projektu."

Souběžně se Sazkou ovšem podnikají přípravné práce pro výstavbu víceúčelové haly na území hlavního města další dvě společnosti. Finské konsorcium Multiarena by rádo dokončilo projekt na Hagiboru a obchodní společnost Euroinvestment Banking, která přišlo s návrhem stavět u Kolbenovy ulice. Podle vládního zmocněnce Ladislava Malého je ale Sazka jedinou firmou, která má požehnání vlády i magistrátu. "My jsme se jednoznačně rozhodli pro podporu varianty Sazka, protože je to průhledný domácí investor s naprosto průhlednými záměry. Co se Multiareny týče, tak jsme hodně dlouhou dobu strávili diskusemi, jak jí pomoci, ale celý problém se ukázal být v nevyřešených majetkových vztazích k jednotlivým pozemkům na Hagiboru, kde žádná ze zúčastněných stran nechtěla přistoupit na námi navrhované řešení, a ten problém mimochodem trvá dosud. Nikdy jsme ale neřekli, že s Multiarenou přerušujeme veškeré kontakty. A pokud je řeč o třetím zájemci o výstavbu haly, tak s tím jsme jednali jen jednou, ale jeho požadavky na daňové prázdniny jsou pro Českou republiku nepřijatelné," shrnul Ladislav Malý.

Je ale možné, že některý ze zájemců o výstavbu haly bude nakonec spolupracovat se Sazkou, samozřejmě pokud učiní příslušné nabídky. Jak potvrdila mluvčí Sazky Stanislavy Doubravová, každý má dveře k jednání otevřené. "Já musím říci, že naše společnost se nevyhýbá spolupráci se žádnou z firem, tedy ani s Multiarenou. Nejdůležitější pro výběr bude samozřejmě kvalita, cena a v tomto případě i schopnost dodržet stanovené termíny," uvedla Stanislava Doubravová. Na výstavbě haly, jejíž základní myšlenka se zatím nese v duchu hesla "Český sport sobě" se tak s největší pravděpodobností budou podílet i zahraniční subjekty. Jak přípravy pokračují napoví i čtvrteční schůzka všech zainteresovaných stran, kterou bude hostit pražský magistrát.

Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme