Sazka vyprodala finále během hodiny, fanoušci se bouří

Jedna hodina stačila na vyprodání dalších zápasů finále hokejové extraligy mezi Slavií a Zlínem. Lístky na utkání, která se odehrají v nové Sazka Areně, byly k dispozici od páté hodiny ráno. Podle oficiálního sdělení Sazky bylo vyprodáno během hodiny. Už po třech minutách ale hlásil systém zablokování všech vstupenek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka Arena

Sazka Arena | Foto: Michal Doležal

Centrální systém, který prodej vstupenek zajišťuje, otevřela Sazka v pět hodin ráno. Podle oficiálního sdělení byly všechny lístky na finále hokejové extraligy vyprodané v 06:05. Mnozí fanoušci, kteří si kvůli vstupenkám přivstali, ale mají jiné zkušenosti.

"Domluvili jsme se s paní, že tam v pět přijdeme, abychom si lístky koupili. Paní zapnula terminál v 05:03 a na terminálu se objevilo, že litujeme, lístky jsou vyprodány, zabukovány," popsal Radiožurnálu rozčarovaný zlínský fanoušek Milan Dřímal.

Mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund ale tvrdí, že to není možné. "Už jen z toho důvodu, že žádné takové sdělení není v našem systému zaprogramováno, ta sdělení, která si mohou prodejci přečíst na displeji, jsou úplně jiná," namítá mluvčí.

Sazka má po celé republice více než sedm tisíc terminálů umístěných například v supermarketech, čerpacích stanicích, pobočkách České pošty, trafikách a ostatních sběrnách. Podle druhu sedadla stojí vstupenky 100 a 200 korun. Každý zájemce si na jedno utkání mohl koupit maximálně pět lístků.

Systém Sazky podle mluvčího nápor fanoušků zvládal a o jeho přehlcení nemůže být řeč. "Mohly se objevit třeba lokální problémy, ale systém jako takový pracoval. Nejlepším důkazem toho je, že jsme všechny vstupenky vyprodali během hodiny. Bohužel na řadu lidí se stejně jako v případě mistrovství světa nedostalo," dodal Zikmund.

Do moderní víceúčelové haly v Libni se pro účely hokejových zápasů vejde až 17.000 diváků, do prodeje však šlo pouze šest tisíc vstupenek na každé utkání. Ostatní klub z různých důvodů blokoval, například kvůli televizním kamerám, pro držitele permanentních vstupenek nebo pro VIP hosty.

Dnes v poledne si slávisté poprvé vyzkoušeli nové prostředí na úvodním seznamovacím tréninku. V Sazka Areně bude pokračovat boj o mistrovský titul v neděli 4. a v pondělí 5. dubna od 17:00, případně ještě 10. dubna.

Pro návštěvníky finále budou platit stejná pravidla jako pro blížící se mistrovství světa. Fanoušci proto musejí počítat s časovou prodlevou při kontrole u bezpečnostních rámů. Do arény nesmějí nosit nejen zbraně, alkohol či omamné látky a jídlo, ale ani deštníky, plechovky, politické a reklamní materiály ani datová, obrazová nebo záznamová zařízení, tedy ani fotoaparáty.

Petr Doležel, Lenka Šumová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme