Schumacher se rozloučil s formulí 1

Éra Michaela Schumachera ve formuli 1 skončila. Legendární německý pilot nakonec v posledním závodě sezóny i své kariéry, Velké ceně Brazílie, na osmý mistrovský titul nedosáhl. Ten obhájil Španěl Fernando Alonso ze stáje Renault. Přesto odchází Schumacher se vztyčenou hlavou a s reputací nejúspěšnějšího jezdce formule 1 všech dob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Schumacher se loučí po svém posledním závodě

Michael Schumacher se loučí po svém posledním závodě | Zdroj: ČTK

"S Michaelem Schumacherem končí i celá formule 1. Je jen jeden mistr světa, a to je právě on," vyjádřil v televizi RTL většinové mínění jeden z německých fandů motoristického sportu.

Schumachera nahradí u stáje Ferrari Fin Kimi Räikkönen, který se těsně před koncem Velké ceny Brazílie stal symbolicky posledním jezdcem, kterého "Schumi" ve formuli 1 předjel.

"Co mi bude chybět, jsou určitě všechny ty hezké, ale i ošklivé zážitky ze šestnácti let ve formuli 1. K tomu patří i fanoušci, kteří mě za každé situace podporovali a dodávali mi sebevědomí v okamžicích, kdy jsem to měl těžké," vzkázal přes německá média Michael Schumacher.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme