Sdruženář Rygl na medaili nedosáhl

Nadějně rozjetý závod v severské kombinaci na mistrovství světa v německém Oberstdorfu skončil pro Ladislava Rygla desátým místem. Po skokanské části byl český sdruženář sedmý a zdálo se, že by mohl ve své silnější disciplíně běhu zaútočit na medaili. V úvodu běžeckého závodu se Rygl propracoval na čtvrtou pozici, v závěru ale na nejlepší nestačil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Rygl

Ladislav Rygl | Foto: Salt Lake 2002

Přitom po skoku vypadal závod pro Rygla velmi slibně. Po prvním kole byl desátý, ve druhém ještě metr přidal a průběžně se ujal vedení. Závod pak ale byl nejprve na chvíli přerušen kvůli sílícímu větru a následně se jury rozhodla druhé kolo zrušit. V opakovaném kole sice Rygl 94 metrů nezopakoval, ale skočil jen o metr a půl méně a posunul se o tři místa. Na vedoucího Maslennikova ztrácel 58 sekund, od třetího Rakušana Christopha Bielera jej dělilo 36 sekund. V první třetině běžecké závodu se Rygl posunul na čtvrté místo a za Norem Petterem Tandem, který převzal vedení, zaostával o půl minuty. Mezitím se na něj však dotáhla skupinka dravců včetně Ackermanna, jenž startoval s odstupem minuty a 28 sekund na první místo. Rygl se soupeři pár kilometrů bojoval, ale v závěru odpadl. Po doběhu si stěžoval na špatně namazané lyže. "Snažil jsem se ze začátku jet, abych se vůbec udržel v té skupině, ale nešlo to. V konci už mě začaly brát strašné křeče," řekl Rygl .

Titul v klasickém závodu obhájil Ronny Ackermann a triumf německých sdruženářů v Oberstdorfu dnes podtrhl druhým místem Björn Kircheisen, který ve finiši podlehl o sekundu a čtyři desetiny. Třetí skončil Rakušan Felix Gottwald. Největší favorit Fin Hannu Manninen obsadil deváté místo o necelou sekundu před Ryglem. Vítěz osmi závodů letošního Světového poháru pokazil skok, v němž skončil až třicátý, a na trať vybíhal se ztrátou dvou minut a 40 sekund za vítězem úvodní disciplíny Rusem Sergejem Maslennikovem.

Jak dopadli další čeští reprezentanti ? Pavel churavý dojel 16., Tomáš Slavík 27. a Aleš Vodseďálek 34.

Výsledky: 1. Ackermann 38:56,2 min., 2. Kircheisen (oba Něm.) -1,4, 3. Gottwald (Rak.) -3,2, 4. Moan (Nor.) -4,0, 5. Kuisma (Fin.) - 4,0, 6. Gruber (Rak.) -17,7, 7. Tande (Nor.) -47,9, 8. Tallus (Fin.) -48,4, 9. Manninen (Fin.) -52,8, 10. Rygl -53,7, ...16. Churavý -1:14,9, 27. Slavík -3:09,3, 34. Vodseďálek (všichni ČR) -4:45,8.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme