Šebrle získal potřetí za sebou zlato

Český reprezentant Roman Šebrle získal potřetí za sebou zlatou medaili na halovém mistrovství Evropy v atletice. V Birminghamu nasbíral celkem 6196 bodů a zvítězil před Rusem Alexandrem Pogorelovem. Bronz vybojoval Bělorus Andrej Kraučanka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Foto: Roman Růžička

Roman Šebrle zaběhl šedesátku za 7,06 sekundy a byl na šesté pozici. Vydařil se mu skok do dálky (779 cm) a vyhoupl se na první příčku. "Dálka byla nad očekávání skvělá," konstatoval. Rovněž dobrý výkon (16m) podal ve vrhu koulí. V dálce a v kouli předvedl mistr Evropy nejlepší výkony v hale od svého evropského rekordu v roce 2004 v Budapešti (6438 bodů). Po třech disciplínách vedl před Pogorelovem o 75 bodů. Skok do výšky (202 cm) mu ale nevyšel.

Do druhého dne nastupoval Roman Šebrle z prvního místa s náskokem devatenácti bodů na Pogorelova. V překážkách ale zase nepodal dobrý výkon a klesl za Rusa o bod na druhé místo. V předposlední disciplíně, skoku o tyči, si Šebrle výkonem pět metrů hodně polepšil a do běhu na jeden kilometr vstupoval relativně v klidu, protože Pogorelov není dobrý běžec.

Na Pogorelova měl manko 32 bodů a musel ho porazit alespoň o čtyři sekundy; nakonec ho předstihl o téměř deset sekund a mohl se radovat z dalšího titulu.

Věra Bláhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme