Sedmé kolo fotbalové Gambrinus ligy: Olomouc pošesté v řadě nevyhrála

Fotbalisté Olomouce včera v Liberci sahali po výhře, ale nakonec utkání skončilo nerozhodně. Přitom ještě v nastaveném čase Hanáci vedli 3:2, ale fantastický Baffourův gól nužkami je připravil o dva body. Olomouckým tak nezbylo nic jiného než sklopit hlavy a smířit se s tím, že místo tří bodů si na Hanou odvezli jenom jeden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Liberec v závěrečných minutách zápasu, když začal prohrávat 2:3, tak vytáhl všechny své vysoké hráče do ofenzivy, třeba obránce Johanu. Byl to nakopnutý míč, který hráč Liberce vrátil před bránu, a tam stál Baffour... Jestli to tak umí a dá z pěti takových šancí pět branek, tak je to velký hráč. Já si ale myslím, že to byla z velké části otázka štěstí," podotkl trenér Olomouce Leoš Kalvoda. Zároveň si ale nemyslí, že by branka byla dílem vypuštění závěrečných okamžiků utkání ze strany jeho hráčů.

Olomouc už šest kol v řade nepoznala chuť z výhry. Hodně se spekuluje o Kalvodově pozici. V Liberci se už zdálo, že olomoucká loď konečně vyplouvá správným směrem, ale Baffourova rána radost Moravanům pokazila. "Každý trenér je pod tlakem, ať hraje na špici nebo ve spodní části tabulky, ale i když se hraje někde uprostřed, tak se to taky nelíbí. Pod tlakem je trenér vždy, ale to je fotbalový život a já jsem si ho sám dobrovolně vybral a musím s tím počítat. Neznám trenéra, který by v některém klubu vydržel třeba 10 let," řekl Kalvoda ke zvýšenému tlaku na svou osobu.

Olomouc ale teď rozhodně nečeká lehký program, protože už ve čtvrtek jede k úvodnímu zápasu Poháru UEFA na půdu španělské Celty Vigo. Ta v nedělním třetím kole Primera División sice proti San Sebastiánu nepodala nijak oslnivý výkon (0:0), ale proti Hanákům bude jasným favoritem. Hrát sice nebude mozek Celty - Rus Alexander Mostovoj -, ale kádr španělského klubu je i tak velice silný. "Je to luxus, být koučem Celty. Mám 22 hráčů, na každý post dva stejně dobré fotbalisty," pochvaluje si kouč Viga Víctor Fernandez.

Ale zpátky na české trávníky. Poprvé na domácím stadionu vyhrály Teplice. Utkání s Hradcem Králové ale bylo hodně divoké, Severočeši sice dali víc branek než v předchozích šesti kolech dohromady, ale také třikrát inkasovali. "Samozřejmě, že jsme rádi, že jsme konečně dali čtyři góly, to je určitě plus. Ale ty chyby v obraně, to není dobrá vizitka. Hradec nám dal tři branky, ale měl i další šance. Na defenzivě musíme zapracovat," podotkl teplický kapitán Pavel Verbíř.

Provizorně se do čela ligy dostala Sparta - žižkovské Viktorii oplatila jarní ligovou prohru a i porážku z finále domácího poháru. V kádru úřadujícího mistra dal o sobě znovu vědět Lukáš Hartig (na hostování z Bohemians), který ve druhém ligovém zápase v rudém dresu dal svou druhou branku.

O tom, jestli Sparta vydrží v čele i po kompletním sedmém kole, rozhodne pondělní dohrávka Bohemians - Slavie. Jesliže některý z těchto celků vyhraje, stane se lídrem, jinak v čele zůstane Sparta.

Štěpán Etrych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme