Šéf MOV pochválil Řeky za organizaci her

Závěrečným ceremoniálem skončí večer v řeckých Aténách 28. letní olympijské hry. V záři velkolepého ohňostroje předá řecká metropole pomyslnou štafetu pořadatelům příštích her v Pekingu a k noční obloze se vznese 250 tisíc balónků. Českou vlajku ponese při loučení sportovců zlatý desetibojař Roman Šebrle. Prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge označil hry za vynikající. Úspěch podle něj neovlivnilo ani tolik diskutovaných 23 odhalených případů dopingu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jacques Rogge

Jacques Rogge | Foto: EPA

Podle Rogga je počet odhalených sportovců, kteří dopovali, úměrný počtu odebraných vzorků. Z 10 a půl tisíce olympioniků absolvovalo dopingovou zkoušku rekordních tři a půl tisíce sportovců.

Prezident MOV označil řeckou olympiádu za skvěle organizovanou. I doprava fungovala navzdory obavám skvěle, také bezpečnostní opatření, která stála více než miliardu eur, byla dostatečná.

"Mnoho z toho, co bylo v Aténách v rámci ochrany olympiády instalováno, je s ohledem na stálé nebezpečí teroristických útoků dobrou investicí řecké vlády do budoucnosti," řekl Jacques Rogge a poděkoval organizačnímu výboru za to, co udělal pro úspěch 28. letních olympijských her, které večer končí. "Uvidíme se v Turínu," dodal.

Předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek si v Řecku představoval, jak by mohla vypadat stejná akce u nás. Praha totiž právě zpracovává studii, zda by mohla podat kandidaturu na pořádání olympiády v roce 2016 nebo 2020. Jirásek si myslí, že by případné hry u nás nebyly o nic horší než v Řecku.

Hlavní tíha rozhodnutí ale leží na pražském zastupitelstvu a vládě. Rozhodnout o kandidatuře by se mělo do konce roku.

Ivana Bernáthová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme