Serena Williamsová i Nadal si zahrají semifinále v Melbourne

Světová tenisová jednička, Španěl Rafael Nadal, nebude chybět mezi nejlepšími čtyřmi tenisty na grandslamovém Australian Open. Ve čtvrtfinále v Melbourne porazil Francouze Gilese Simona. Jeho soupeřem bude krajan Fernando Verdasco, který si poradil s loňským finalistou Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Ve dvouhře žen postoupily Ruska Jelena Dementěvová a Američanka Serena Williamsová, která bude v semifinále jedinou neruskou hráčkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: ČTK

Semifinále Australian Open tak poprvé v open éře uvidí španělské semifinále. Nadal v prvním setu Simona jasně přehrál, ale pak začal šestý nasazený Francouz hrát s favoritem vyrovnanou partii. V druhém setu měl dokonce setbol, jenže v klíčových okamžicích byl lepší Nadal. Verdasco si poradil s Tsongou především díky stoprocentnímu využívání brejkbolů - na čtyři prolomené servisy potřeboval jen čtyři šance. Naopak loňský finalista proměnil jen dva ze třinácti brejkbolů.

Nadvládu ruských tenistek v Melbourne podtrhla Jelena Dementěvová a doplnila tak v semifinále krajanky Věru Zvonarevovou a Dinaru Safinovou. Se Španělkou Carlou Suarezovou-Navarrovou si poradila hladce dvakrát 6:2. Její soupeřkou v boji o účast ve finále bude Američanka Serena Williamsová, která porazila další Rusku Světlanu Kuzněcovovou 5:7, 7:5 a 6:1. Ta přitom vedla 5:3 ve druhém setu, ale nedokázala dovést zápas do vítězného konce. Během utkání došlo k půlhodinové pauze, protože pořadatelé vydali pokyn k zatažení střechy nad arénou Roda Lavera kvůli extrémním teplotám 43 stupňů ve stínu. To více prospělo Williamsové, které do té doby dělalo vedro velké problémy.

V semifinále Australian Open bude mít zastoupení také český tenis. Mezi nejlepší čtyři deblové páry postoupil Lukáš Dlouhý spolu s Indem Leanderem Paesem. Čtvrtá nasazená dvojice tak má šanci minimálně zopakovat loňskou účast ve finále US Open. Dlouhý je navíc spolu s Ivetou Benešovou také v semifinále smíšené čtyřhry.

Čtvrtfinále dvouhry mužů:

Nadal (1-Šp.) - Simon (6-Fr.) 6:2, 7:5, 7:5
Verdasco (15-Šp.) - Tsonga (5-Fr.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:3, 6:2

Čtvrtfinále dvouhry žen:

Dementěvová (4-Rus.) - Suarezová-Navarrová (Šp.) 6:2, 6:2
S. Williamsová (2-USA) - Kuzněcovová (8-Rus.) 5:7, 7:5, 6:1

Čtvrtfinále čtyřhry mužů:

Dlouhý, Paes (4-ČR/Indie) - Bolelli, Seppi (It.) 6:1, 7:6 (7:5)

Čtvrtfinále smíšené čtyřhry:

Benešová, Dlouhý - Cornetová, Melo (Fr./Braz.) bez boje, Medinaová, Robredo (7-Šp.) - Schnyderová, Moodie (Švýc./JAR) 5:7, 6:4, 12:10, Mirzaová, Bhúpathí (Indie) - Wozniaková, Nestor (Kan.) 3:6, 6:4, 10:5, Dechyová, Ram (Fr./Izr.) - Cibulková, Melzer (SR/Rak.) 7:5, 6:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme