Serena Williamsová sesadila sestru Venus z trůnu US Open

Poslední grandslam sezóny vyhrála americká tenistka Serena Williamsová. Ve finále porazila světová jednička svoji starší sestru Venus za dvaasedmdesát minut snadno 6:4 a 6:3. Za vítězství Serena získala šek na 900.000 amerických dolarů. Pro dvacetiletou tenistku to byl již třetí letošní úspěch na gramslamovém turnaji. Před US Open triumfovala na French Open i na trávě ve Wimbledonu. Pokaždé ve finále porazila sestru Venus.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová | Foto: Gotenis

Vítězstvím na US Open Serena potvrdila svoji pozici první tenisové dámy a zároveň jedničku v domácí hierarchii. O rok starší Venus totiž letos porazila počtvrté za sebou. "Jsem povznesená. Díky tati a mami a taky všechny sestry," řekla Serena, když přebírala stříbrnou trofej. "Jsem šťastná. Moji rodiče jsou páteří naší rodiny," doplnila vítězka.

Obhájkyně titulu Venus usnadnila cestu za titulem mladší sestře jedenácti dvojchybami a nepřesnou hrou. "Snažila jsem se, co to šlo, ale udělala jsem moc chyb. Serena byla nejlepší hráčkou turnaje, a proto vyhrála," uvedla po utkání Venus. Před zápasem si sestry cestou na dvorec špitaly a smály se, společně sledovaly slavnostní zahájení a totéž se opakovalo po mečbolu u sítě. V průběhu zápasu ovšem neměla Serena ve svém přiléhavém černém 'kočičím' oblečení s Venus smilování. I v New Yorku se opakovala situace z French Open a Wimbledonu. Fanoušci těšící se na vrcholné tenisové klání shlédli od Williamsových pouze nevýrazné a jednoznačné utkání.

Výsledek: Ženy: Dvouhra - finále: S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (2-USA) 6:4, 6:3.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme