Šesté semifinále nerozhodlo, série pokračuje

Třemi góly během tří minut zvrátili hokejisté Slavie šesté utkání semifinále play-off České pojišťovny proti Spartě ve svůj prospěch. Ještě 10 minut před koncem domácí prohrávali 1:2, konečnou výhrou 4:2 ale srovnali stav série na 3:3, a rozhodnutí tak přinese až nedělní sedmé utkání na Spartě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

play off  Sparta-Slavia

play off Sparta-Slavia | Foto: Michal Kamaryt

Sparta, která nastoupila i s uzdraveným Kubošem se sedmi obránci, zahrozila jako první při hře čtyřech proti čtyřem Markovým bekhendem. Svěřenci Aloise Hadamczika však byli nebezpečnější. V polovině úvodní třetiny nevyužil Procházkovu skákavou přihrávku Kratěna a po Ujčíkově akci se neprosadil před brankou Šimíček. Ani v početní převaze domácích neměl Bříza moc práce a naopak Slavia mohla být ráda, že při úniku dvou na jednoho Tonova přihrávka neprošla na Chabadu. Získat vedení mohl Spartě ještě v závěru úvodní části Bartečko, ale po kličce na Fraňka se ocitl v úhlu.

Po šancích sparťana Ujčíka a domácího Dlouhého se nakonec ujala vedení Slavia. V 24. minutě totiž Novákovu střelu chytře tečoval před brankou Klepiš. Sparta se dočkala šťastného vyrovnání v 28. minutě. V době, kdy hráli hosté ještě v oslabení, napřáhl z půlky hřiště Procházka a překvapil Fraňka. Za čtyři minuty Sparta v početní převaze otočila stav, když úspěšně dorážel Broš. V úvodu závěrečné třetiny byla znovu nebezpečná Sparta a největší možnost spálil Marek. Sparta pak nevyužila přesilovku a po jejím skončení zachránil Franěk svůj tým při Šrekově výletu. Poté putoval na trestnou lavici slávista Antoš, ale vzápětí ho následoval sparťan Šrek a poté i Řezníček. A Slavia toho dokonale využila. Nejdříve Novák tvrdou ranou vyrovnal a v pokračující přesilovce si sparťané srazili do branky Antošovo nahození. Střelecky disponovaný Klepiš v 55. minutě výhru po třetí Beránkově asistenci v zápase pojistil.

Slavia Praha - Sparta Praha 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 24. Klepiš (J. Novák, Beránek), 52. J. Novák (Kadlec, Beránek), 53. Antoš, 55. Klepiš (Beránek) - 28. L. Procházka (Špilár), 32. Broš (Chabada, Výtisk).
Rozhodčí: Husička, Turčan - Čížek, Padevět. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 4399.
Stav série: 3:3.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme