Sesterský souboj ve finále French Open vyzněl pro Serenu

Vítězkou sesterského souboje Williamsových ve finále French Open je Serena, která porazila Venus 7:5, 6:3. Druhý grandslamový turnaj roku na antukových kurtech v Paříži tak patří dvacetileté hráčce, která až dodnes měla se svou sestrou zápornou bilanci 2:5. Zítřejší program French Open ovládne finále mužské dvouhry, kde se o titul utkají Španělé Ferrero a Albert Costa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová | Zdroj: ČTK

Lépe začala mladší Serena. V dlouhých výměnách dokázala soupeřku rozběhat a zakončit své útoky. Za stavu 0:2 si hráčky jako řečníci u mikrofonu předaly slovo a Venus přebrala aktivitu. Dokázala si připravit útok a nebála se vydat na síť pro zakončení. Čtyřmi gamy v řadě se dostala do vedení 4:2, než jí Serena přerušila brejkem. Obě hráčky trápilo podání, rozhodně nebylo výhodou. Za stavu 5:5 dokázala Serena, jejíž typické hekání naplnilo celý dvorec, konečně vyhrát svůj servis. Při vlastních nevynucených chybách to nebylo nic snadného. Zkušenější Venus pak mizerně odservírovala game a za stavu 0:40 zahrála na síti volej naprosto zbytečně do zámezí. Po hodině a jedné minutě završila Serena příběh úvodního setu nekompromisně zakončeným útokem. Set vyhrála 7:5.

Nástup do druhé sady měla Serena parádní. Hned dvakrát se jí podařilo získat brejk a rychle šla do vedení 3:0. Venus v těchto momentech na sestřin totální tenis nenalézala žádnou adekvátní odpověď, zdála se být zakřiknutá. Jenomže pak se opět ozvala stará známá bolest z předchozí sady - podání. Serena jako by nechtěla zůstat pozadu za Venus, ani ona si neodpustila luxus ztracených her při vlastním servisu. Se závěrem setu šly soupeřky do sebe. Venus dokázala stáhnout na 3:4, ale poté už zase ovládla kurt svými dělovými údery Serena Williamsová.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme