Sílu hokejové reprezentace otestují Švýcaři

Švýcarsko, které bude prvním soupeřem českého národního týmu na MS ve Švédsku, čeká na medaili ze světových šampionátů už 49 let. Dvakrát chyběl švýcarským hokejistům v devadesátých letech k cennému kovu krok, vždy ale v duelu o bronz prohráli právě s českým týmem. Ve Švédsku by si svěřenci trenéra Kruegera rádi napravili reputaci po nevydařeném vystoupení na olympijských hrách v Salt Lake City.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSLH

ČSLH

Čeští hokejisté sehráli se Švýcary před šampionátem dva přípravné duely, první prohráli 2:3, ve druhém zvítězili 4:2. Oba výběry se dnes večer představí v jiném složení, Nejvíce zkušeností se švýcarským hokejem má Tomáš Vlasák, působil v celku Ambri-Piotta. "Jakmile Švýcarům nabídneme šanci, tak to bude hrozně těžký zápas, protože jí dokážou využít. Když budeme hrát od začátku koncentrovaně, dostaneme se do vedení, měli bychom ho zvládnout," prozradil útočník, který jako jediný z týmu zažil obě přátelská utkání. "Já jsem proti Švýcarům hrál naposledy asi před deseti lety," vzpomíná kapitán národního týmu Jaromír Jágr a dodává: "Slyšel jsem, že velmi dobře pracují s mládeží a z ní dnes dorůstají velmi dobří hokejisté. Nebude to tak jednoduché jako tehdy."

Kouč Ralph Krueger do Švédska nepřivezl kompletní výběr. Po nočním výstřelku na únorových olympijských hrách v Salt Lake City chybí útočník Marcel Jenni a jeho společník z večírku Reto von Arx. Solidárně se k jejich vyřazení postavili Michel Riesen, Benjamin Winkler a Marco Gianola, kteří reprezentační pozvánku odmítli. "Já si myslím, že jen trochu kalí vodu. Po neúspěchu na olympiádě se budou chtít semknout a to může být jen součást taktiky." varuje znalec švýcarského hokeje Vlasák.

Nominace Švýcarska:

Brankáři: Martin Gerber (Färjestad/Švédsko), Lars Weibel (Davos), Marco Bührer (Bern)
Obránci: Mathias Seger, Mark Streit (oba Curych), Beat Gerber, Steve Hirschi (oba Langnau), Patrick Fischer (Zug), Martin Höhener (Kloten), Martin Steinegger (Bern), Julien Vauclair (Grand Rapids/AHL)
Útočníci: Jean-Jacques Aeschlimann, Flavier Conne, Sandy Jeannin (všichni Lugano), Marc Reichert, Ivo Rüthemann, Thomas Ziegler (všichni Bern), Mattia Baldi, Gian-Marco Crameri (oba Curych), Björn Christen, Thierry Paterlini (oba Davos), Martin Plüss, Adrian Wischer (oba Kloten)

Petr Souček, Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme