Šírl a Horák ze Sparty do Ruska

Fotbalisté Radek Šírl a Martin Horák přestoupili ze Sparty Praha za svým někdejším koučem z Bohemians Vlastimilem Petrželou do Zenitu Petrohrad. Cenu, kterou za ně ruský klub zaplatí, funkcionáři oznámí během příštího týdne, kdy bude podepsána smlouva. Sparta si podle zákulisních informací každého hráče cenila zhruba na patnáct miliónů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Potvrdil to Miroslav Pelta po dnešním jednání v Moskvě, jehož se zúčastnili i majitel Zenitu Vitalij Mutko a Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest manažera Pavla Zíky, který hráče zastupuje.

Oběma fotbalistům vedení Petrohradu připravilo dvou až tříleté smlouvy. Zatím hodlají do Ruska na zimní přípravu vyrazit bez svých nejbližších. Na Horáka bude v Praze čekat s manželkou i na jaře narozený syn. Petržela, který se na odchodu do Ruska domluvil teprve nedávno, naznačoval, že sáhne po svých bývalých svěřencích, kteří na Spartě nedostávají tolik prostoru. Chtěl také Pavla Mareše, ale jeho přestup zatím zablokoval nový sparťanský kouč Jiří Kotrba. Dá se očekávat, že pokud se nevrátí na Letnou z West Hamu United Vladimír Labant, jak se spekuluje, tak Mareš ani v zimní pauze uvolněn nebude.

Šírl, Horák i Mareš přišli do Sparty po vydařených výkonech v dresu Bohemians. Jednadvacetiletý Šírl už loni v létě, ale pak se dvakrát nedokázal prosadit v přípravném období do užšího kádru a vždy zamířil na hostování do bývalého klubu. V lize má záložník reprezentační jednadvacítky odehráno 49 zápasů a na kontě čtyři přesné trefy. O rok starší Horák přišel letos v březnu v době sparťanské krize, kdy vedení klubu shánělo defenzívní posily. Od té doby odehrál jen deset prvoligových duelů, v nichž vstřelil dvě branky. Mezitím se stal ve Švýcarsku mistrem Evropy v kategorii do 21 let. V nejvyšší soutěži olomoucký odchovanec nasbíral 43 startů, v nichž devětkrát skóroval.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme