Sjezdař Krýzl skončil bronzový na MS juniorů

Bronzovou medaili si přiveze z mistrovství světa juniorů v kanadském Quebeku Kryštof Krýzl. Lyžař, který reprezentoval i na olympijských hrách v Turíně, skončil třetí v kombinaci. Ta je na juniorském šampionátu odlišná od jiných závodů. Jde o součet výsledků sjezdu, slalomu a obřího slalomu. Juniorským mistrem světa je Rakušan Romed Baumann, druhé místo obsadil Švýcar Mauro Caviezel. Devatenáctiletý Krýzl, účastník olympijských her v Turíně, uhájil bronz těsně před Američanem Andrewem Weibrechtem. Jeho úspěch podtrhl šestnáctiletý Adam Zika, který byl osmnáctý, ale vyhrál kategorii mladších juniorů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování

Lyžování | Foto: Torino 2006

Jak těžké bylo vybojovat cenný kov, jaké byly podmínky, tratě, soupeři? Ano, bylo to těžké, protože tenhle závod se skládá z trojkombinace. Já jsem zvyklý jezdit klasickou kombinaci a ta se jezdí v jeden den. To má člověk rychle za sebou a i tak je to hodně obtížné. Tady se kombinace jela po celou dobu šampionátu a skládala se ze sjezdu, slalomu a obřího slalomu. Člověk na to myslí i v ostatních disciplínách, kde může jinak jezdit totálně na krev a člověka to pak svazuje. Bylo to hodně o nervech. Pokazil jsem druhé kolo obřího slalomu a myslel jsem si, že to tam nespadne. Ale nakonec to dopadlo a jsem spokojený.

Která z těchto tří disciplín vám sedí nejvíce? Těžko říct, mám pocit, že se mi to mění ze dne na den. Taky záleží na tom, jaké jsou podmínky. Tady mi ten sníh trošku nevyhovoval, protože bylo na slalom a na obří slalom měkko. Já jsem potřeboval trošku tvrdší pistu, aby bylo více ledu. Pak si myslím, že by to bylo ještě o něco lepší. Před šampionátem jsem si hodně věřil na klouzavé disciplíny. Myslím, že sjezd jsem jel docela dobře. Sice mezičasy v horní části byly kvůli silnému větru špatné, ale dolní část jsem zajel jako druhý nejlepší. Potom jsem si hodně věřil na Super-G, ale tam jsem udělal chybu s výběrem lyží. Z toho jsem byl takový nešťastný. A říkal jsem si, že ta kombinace musí vyjít a opravdu to vyšlo.

Jaké jsou další závodní plány? Ještě nás čekají další závody, jednak finále evropského poháru a mistrovství republiky. To je jeden z vrcholů sezony. To jsou plány pro nejbližší budoucnost.

Výsledky:

Junioři - kombinace: 1. Baumann (Rak.), 2. Caviezel (Švýc.), 3. K. Krýzl (ČR), 4. Weibrecht (USA), 5. Haugen (Nor.), 6. Kelley (USA), ...18. Zika (ČR).

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme