Skokan Janda opět na bedně!

Český skokan na lyžích Jakub Janda skončil druhý v norském Lillehammeru a po třech závodech se vyšvihl do čela Světového poháru. Od druhého vítězství v letošní sezoně ho dělila pouhá desetina bodu. Zbylí tři Češi neprošli do druhého kola, zvítězil Švýcar Andreas Küttel.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Janda | Foto: Skoky.cz

Küttel, který po prvním kole figuroval na pátém místě, skočil 135 a 139 metrů a lepší stylové hodnocení mu vyneslo premiérové vítězství v SP v kariéře. Ve druhém kole svým výkonem překonal čerstvý rekord můstku, který úvodním pokusem stanovil Lars Bystöl na 137,5 metru. Nor se nakonec propadl na třetí příčku.

Další čeští závodníci se mezi třicítku postupujících do druhého kola nevešli. Jan Matura obsadil výkonem 119 metrů dělené 38. místo, Jan Mazoch (111) byl pětačtyřicátý a Antonín Hájek skončil se skokem dlouhým 108 metrů na 47. příčce.

Janda, který aktuálně vede průběžné hodnocení seriálu Světového Poháru o šest bodů před Finem Janne Ahonenem, inkasovalz a druhé místo v Lillehammeru 12.000 švýcarských franků (přibližně 225 tisíc korun). Na prémiích letos v SP vydělal už 33 tisíc švýcarských franků.

Výsledky závodu SP v Lillehammeru:

1. Küttel (Švýc.) 296,2 (135+139), 2. Janda (ČR) 296,1 (137+ 137,5), 3. Bystöl (Nor.) 291,7 (137,5+134), 4. Uhrmann (Něm.) 287,2 (135,5+136), 5. Ahonen (Fin.) 285,4 (136,5+134), 6. Widhölzl (Rak.) 282,5 (132,5+135), 7. Kranjec (Slovin.) 282,1 (134,5+132,5), 8. Ljökelsöy (Nor.) 278,9 (133+132,5), 9. Morgenstern (Rak.) 278,5 (136+129), 10. Malysz (Pol.) 277,4 (132,5+133), ...38. Matura 110,7 (119), 45. Mazoch 95,8 (111), 47. Hájek (všichni ČR) 89,4 (108).

Průběžné pořadí SP (po 3 závodech):

1. Janda 216 b., 2. Ahonen 210, 3. Kranjec 206, 4. Uhrmann 190, 5. Küttel 175, 6. Malysz 112.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme