Slavia po 14 letech dobyla Letnou

14 let čekali fotbalisté Slavie na výhru ze sparťanského stadionu. Dočkali se v devátém kole Gambrinus ligy, z Letné si odvezli všechny body za vítězství 2:0 - skórovali Pudil ve 4. a Šenkeřík v 85. minutě. V duelu o páté místo vyhrála Mladá Boleslav v Brně 3:0, poslední zůstává Žižkov po porážce 1:3 v Plzni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: SK Slavia Praha

Sparta chtěla Slavii hned od začátku zatlačit, ovšem naopak sama inkasovala. Ve čtvrté minutě totiž rohový kop Kalivody propadl až k Pudilovi, který kolenem dotlačil míč za Poštulku. Situaci Sparty, která se snažila vymazat náskok Slavie, navíc těsně před poločasem zkomplikoval Horváth, když oplácel Pudilův faul a byl vyloučen. Po změně stran Slavia pozorně bránila a vyrážela do nebezpečných protiútoků. Po jednom z nich šel sám na Poštulku Šenkeřík, ale kličku nezvládl a o míč přišel. Vše si vynahradil pět minut před koncem, když se prosadil hlavičkou z malého vápna. Slavia tak navýšila svůj náskok na čtvrtou Spartu již na šest bodů.

Fotbalisté Mladé Boleslavi dál pokračují ve výborné výsledkové sérii, kterou dnes prodloužili jasnou výhrou 3:0 v Brně, kde při předchozích třech výjezdech pokaždé prohráli. Středočechům třetí ligovou výhru za sebou zajistili Sedláček, Mendy a Rajnoch. Boleslav tak úspěšně zvládla přímý souboj o páté místo, Brnu dnes dobrý výkon z úvodu na body nestačil a na deváté pozici má stejně bodů jako osmá Plzeň. Ta vyhrála 3:1 nad Viktorií Žižkov, na čemž měl největší zásluhu ofenzivní záložník Martin Fillo, autor dvou gólů. Fillo nejprve hlavou po rohovém kopu otevřel střelecký účet a po vyrovnání Straceného se postaral i o vítěznou branku střelou z hranice pokutového území. Pět minut před koncem pak výhru ještě stvrdil obránce Halama.

Sparta Praha - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 4. Pudil, 85. Šenkeřík.
Rozhodčí: Kovařík - Filgas, Zlámal. ŽK: Zabavník, Došek - Pudil, Suchý, Ivana, Kalivoda, Švec. ČK: 44. Horváth (Sparta).
Diváci: 20.565 - vyprodáno.

FC Viktoria Plzeň - FK Viktoria Žižkov 3:1 (1:1)
Branky: 18. a 74. Fillo, 85. Halama - 32. Stracený.
Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Kubáň. ŽK: Trapp, Smola, Halama, Krbeček - Jambor, Stracený, Kalod, Bartalský.
Diváci: 3863.

1. FC Brno - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)
Branky: 42. Sedláček, 52. A. Mendy, 86. Rajnoch.
Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Gallo. ŽK: Pavlík - Sedláček, Kysela, A. Mendy.
Diváci: 4455.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme