Slavia po ustrašené první půli prohrála v Poháru UEFA s Aston Villou

Fotbalistům Slavie Praha se vstup do Poháru UEFA nevydařil podle jejich představ. Ve vyrovnaném utkání doplatili na zakřiknutý výkon z prvního poločasu a podlehli Aston Ville 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

M. Tavares a M. Salifou

M. Tavares a M. Salifou | Zdroj: ČTK

Pátý celek Premier League přijel do Prahy s cílem přiblížit se postupu ze skupiny. Na rozdíl od Slavie měl totiž v tabulce už tři body za vítězství nad Ajaxem Amsterodam. Po pondělní ligové porážce s Newcastelem poslal trenér Martin O´ Neil na trávník šest nových tváří. Naopak Slávisté nastoupili do zápasu v očekávané osvědčené sestavě, pouze Volešák nahradil na pravé straně zálohy Belaida.

Zápas začal v oboustranně vysokém tempu. Hosté s řadou náhradníků vůbec nepůsobili nesehraným dojmem a už v 5. minutě zahrozil Carew. Slávisté ihned kontrovali šancí Krajčíka, který z osmnácti metrů těsně minul. Domácí se aktivním presinkem snažili držet anglický celek daleko od své branky a v 16. minutě zahrozili střelou Černého. Guzan ale střelu vyrazil a poradil si i s dorážkou Necida.

Pak ale přišla série nebezpečných šancí na druhé straně. Nejprve pálil z 12 metrů Gardner a brankář Vaniak musel vytasit skvělý zákrok. Ve 26. minutě už šli hosté do vedení. Z dálky se do míče opřel Sidwell, John Carew lehce tečoval a domácí se mohli jen dívat, jak se míč kutálí za brankovou čáru. O chvíli později mohl navíc Slávisty srazit do kolen Ashley Young, jehož technický pokus z trestného kopu skončil jen na tyči.

Domácí byli šancemi soupeře zaskočeni a očividně znervózněli. Zbytečně ztráceli míč a hráči Aston Villy je začali přehrávat technicky i rychlostně. Převahu mohl po další Youngově střele gólově vyjádřit znovu Carew, jeho střelu z osmi metrů ale Vaniak zlikvidoval. Slávisté se do šance dostali až v závěru poločasu, kdy po rychlé kombinaci neúspěšně zakončoval Jarolím.

Do druhého poločasu vyběhli Slávisté se dvěma změnami. Už na konci první půle odstoupil kvůli problémům s lýtkem Vladimír Šmicer, kterého nahradil Švento a místo Volešáka se na hřišti objevil Belaid.

Vyprodaný Eden hnal domácí za vyrovnáním a vyjma ošemetné situace před Vaniakem v úvodu druhé půle měli Slávisté výrazně navrch. A tak přišly i šance. Nejprve pálil Necid těsně mimo, pak brankář Guzan skvěle vytáhl Černého dalekonosnou ránu a situace se opakovala i v 64. minutě, kdy reflexivně vyrazil jeho pokus z blízka.

Domácí i nadále hráli aktivně a s obrovským nasazením. Ve snaze o vyrovnání vsadil kouč Jarolím na totální ofenzivu, a tak se na trávníku místo Hubáčka objevil Šenkeřík. Po dalším centru agilního Černého přehlavičkoval Necid všechny obránce a jeho střela mířila jen o centimetry vedle tyče. Dobíhajícímu Šventovi pak k úspěšné dorážce chyběl snad jen půlkrok. V 80. minutě vypracoval Černý se Šenkeříkem další šanci pro Necida, ten ale pálil jen do boční sítě. Slávisté bojovali až do konce, ale usilovnou obranu hostů už nedokázali překonat.

Nový stadion v Edenu tak zažil první prohru a tři body do tabulky skupiny "F" si za vítězství 1:0 připsala Aston Villa.

Slavia Praha - Aston Villa 0:1 (0:1)

Branka: 26. Carew

Sestavy:

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (66. Šenkeřík) - Volešák (46. Belaid), M. Jarolím, Tavares, Černý - Necid, Šmicer (42. Švento). Trenér: K. Jarolím.

Aston Villa: Guzan - Cuellar, Knight, Davies, Shorey - Gardner, Salifou, Sidwell, Young - Carew (90.+3 Delfouneso), Agbonlahor (89. Barry). Trenér: O´Neill.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme