Slavia porazila Plzeň 3:0 a uniká

Fotbalová Slavia zvítězila v předehrávce 10. kola Gambrinus ligy nad Plzní 3:0. V generálce na duel Ligy mistrů proti Arsenalu se dvakrát střelecky zaskvěl Vlček, třetí branku přidal Suchý. Sešívaní tak zvýšili svůj náskok před druhými Teplicemi na pět bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: SK Slavia Praha

Hráči A-týmu pražské Slavie mají za sebou první část fotbalového očistce, kterým se chtějí fanouškům i vedení rehabilitovat za nepovedené pohárové vystoupení proti Líšni. Po něm inkasovali od funkcionářů vršovického klubu pokutu ve výši 50 000 korun, kterou však mohou smazat sérií čtyř ligových utkání bez ztráty bodu. Vstříc naplnění tohoto cíle se slávisté vydali již po třech minutách hry, kdy Vlček zužitkoval Jablonského přihrávku a ranou k tyči otevřel skóre.

Plzeňští nastoupili do utkání v reprezentačních dresech, které jim zapůjčil fotbalový svaz, jelikož rozhodčí Franěk odmítl Západočechy vpustit na hřiště v jejich tradičních barvách. Rezervní trikoty národního týmu viktoriánům evidentně svědčily, neboť byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, což přispělo k oboustranně otevřenému a atraktivnímu fotbalu. K jejich smůle však i druhá změna skóre nesla červenobílý rukopis.

Minutu po pauze si na Volešákův přímý kop naběhl Suchý a hlavičkou do protipohybu gólmana Daňka vsítil svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži. Vicemistr světa do dvaceti let měl prsty i ve třetím a zřejmě nejkrásnějším gólu utkání. V 60. minutě našel přesným centrem ve vápně Stanislava Vlčka, který efektním volejem nedal Daňkovi šanci.

Poté se utkání dohrávalo v poklidném tempu, jež narušil pouze nepovedený výkop domácího Vaniaka, který ovšem plzeňský Rada střelou z velkého vápna nepotrestal.

Slavia - i s debutujícím Gebrem Selassiem - po kvalitním výkonu porazila Plzeň 3:0 a vedle náskoku v tabulce před druhými Teplicemi si zvýšila i sebevědomí před úterním duelem Ligy mistrů na půdě Arsenalu.

10. kolo fotbalové Gambrinus ligy

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 3:0 (1:0)

Branky: 3. a 60. Vlček, 46. Suchý. Rozhodčí: Franěk - Košec, Jiřík. ŽK: Hubáček - Šmejkal, Brožík, Borek. Diváci: 3971.

Martin Kubičík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme