Slavia porazila Vítkovice a vynutila si šestý zápas

Hokejisté Slavie porazili v pátém utkání čtvrtfinále play off České pojišťovny Vítkovice 5:3 a odvrátili hrozbu vyřazení. Série se tak do Ostravy stěhuje za stavu 3:2 pro Steel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga - Play Off

O2 Extraliga - Play Off | Foto: O2 ELH

Obhájce titulu Slavia má s Vítkovicemi větší problémy než se možná očekávalo a před čtvrtečním pátým zápasem čtvrtfinále byla jen krůček od vyřazení. Za stavu 1:3 na zápasy tak musela doma bezpodmínečně zabrat.

Sešívané tato povinnost nijak nesvazovala a od začátku ze sebe shodili střeleckou nemohoucnost, která je provází celou sérií. Zodpovědnost vzal na svá bedra dosud mlčící kanonýr Jaroslav Bednář. Ten v osmé minutě při signalizovaném vyloučení hostů asistoval u úvodního gólu Červenky a o minutu později sám v početní převaze zvýšil na 2:0. Byla to jeho vůbec první branka v sérii. Vítkovice se oklepaly poměrně rychle a ve 13. minutě snížil Vadaďa, přestože jeho trefu uznal až videorozhodčí.

Ve druhé části byli Vítkovičtí domácím přinejmenším vyrovnaným soupeřem a v páté minutě se dočkali i vyrovnání. Bednářův faul potrestal v přesilovce Hubáček. Ještě veseleji bylo v hloučku hostujících fanoušků ve 29. minutě, kdy hrubou chybu gólmana Furcha za brankou ztrestal Štefanka a poslal mladého brankáře na střídačku. Místo něj se do branky postavil veterán Neruda, který vnesl do hry Pražanů více klidu. Slavia hosty zatlačila a ještě do druhé přestávky dokázala díky Hruškovi vyrovnat na 3:3.

Třetí část se nesla v duchu slávistického tlaku a opatrné hry Vítkovic, které věděli, že hrát musí především domácí. Steelaři se prezentovali pozornou obranou a vyhazovali puky do střední třetiny. Postupem času ale tlak Slávistů narůstal a kupila se i vyloučení Vítkovických. Po velké chybě v modrobílé obraně se před dnes výtečným Štěpánkem ocitl úplně sám hrdina večera Bednář a nasměroval sérii do šestého utkání. V závěru se při power-play hostů ještě zapotil brankář Neruda, ale Vondrka v zápětí završil střelou do prázdné branky skóre na konečných 5:3.

Druhý matchball budou mít Vítkovice v sobotu 14. března na domácím ledě.

Slavia Praha - Vítkovice Steel 5:3 (2:1, 1:2, 2:0) Branky a nahrávky: 8. Červenka (Vašíček, Bednář), 9. Bednář (Červenka, Vondrka), 39. D. Hruška (Beránek, Kolařík), 44. Bednář (M. Čermák, Červenka), 60. Vondrka - 13. Varaďa, 25. Hubáček (Varaďa), 29. J. Štěfanka (Hubáček). Rozhodčí: Husička, Hradil - Pešek, Bejček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. Diváci: 6693. Stav série: 2:3.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme