Slavia postupuje díky Monaku

Fotbalisté Monaka pomohli pražské Slavii do třetího kola Poháru UEFA. Ve skupině A totiž porazili CSKA Sofia 2:1 a a jen díky tomu bulharský mistr Slavii v tabulce skupiny A nepředstihl. Pražané totiž prohráliv posledním utkání v Hamburku 0:2. I přesto postoupili spolu se svými přemožiteli z Hamburku a s Monakem. Listinu 32 účastníků třetího kola Poháru UEFA pak zkompletovali fotbalisté Palerma, Racingu Lens, Herthy Berlín a Espaňolu Barcelona. V pátek od 13:00 se bude v Nyonu losovat třetí i čtvrté kolo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

Slávisté ubránili v Hamburku bezbrankový stav jen devět minut, kdy inkasovali po Barbarezově přesné hlavičce. Pražané hráli od 28. minuty bez vyloučeného brankáře Kozáčika, jeho náhradník Šeliga zlikvidoval Mpenzovi penaltu. Belgický útočník se přeci jen prosadil v 57. minutě. Slávisté už ale víc gólů neinkasovali a ještě postupovou prohru uhájili.

K výhře Monaka nad CSKA Sofia přispěl i český záložník Jaroslav Plašil, který se vrátil po zranění a až do vystřídání v 68. minutě patřil v domácím týmu k nejaktivnějším hráčům. Úspěšné tažení francouzského fotbalu dovršil Racing Lens jako pátý postupující klub ze země galského kohouta. Rozhodl o tom až v nastaveném čase zápasu se Sampdorií Janov Tunisan Džimaa. Hertha Berlín hrála už potřetí 0:0, tentokrát doma se Steauou Bukurešť. Na postup jí tak stačil jen jediný gól ve čtyřech zápasech. Palermo a Espaňol Barcelona využily domácího prostředí k výhrám a ve skupině C doprovodily do dalšího kola Lokomotiv Moskva, který se tam kvalifikoval už dříve. Ve skupině D už bylo o postupu trojlístku Middlesbrough, Alkmaar, Litex Loveč rozhodnuto po minulém kole.

Výsledky:

Skupina A:

Monako - CSKA Sofia 2:1 (0:0) Branky: 50. Kapo, 75. Squillaci - 84. V. Dimitrov.

SV Hamburk - Slavia Praha 2:0 (1:0) Branky: 9. Barbarez, 57. E. Mpenza. ČK: 28. Kozáčik (Slavia).

Skupina B:

Espaňol Barcelona - Maccabi Petach-Tikva 1:0 (0:0) Branka: 83. Pochettino. ČK: 88. David (Petach-Tikva).

US Palermo - Bröndby Kodaň 3:0 (2:0) Branky: 44. a 88. Rinaudo, 24. Makinwa.

Skupina C:

Hertha Berlín - Steaua Bukurešť 0:0. Skupina D:

Racing Lens - Sampdoria Janov 2:1 (1:1) Branky: 10. Thomert, 90+1. Džimaa - 23. Flachi.

Skupina D:

AZ Alkmaar - Grasshoppers Curych 1:0 (0:0) Branka: 70. Koevermans.

FC Middlesbrough - Litex Loveč 2:0 (0:0) Branky: 80. a 86. Maccarone.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme