Slavia přestřílela Plzeň a srovnala stav semifinále

Napodruhé už hokejisté Plzně na ledě pražské O2 arény nezvítězili. Přestože byl Lasselsberger dvě třetiny k výhře blíž, nakonec domácí Slávii podlehl 5:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhý zápas semifinále play off hokejové extraligy Slavia - Plzeň

Druhý zápas semifinále play off hokejové extraligy Slavia - Plzeň | Zdroj: ČTK

Druhé semifinále play off České pojišťovny mělo už od začátku opačný průběh než zápas první. I přesto se ale vedení ujala Plzeň. Slavia svého soupeře už od první minuty tlačila a byla to ona, kdo jasně dominoval při hře 5 na 5. Jenže hosté narozdíl od sešívaných svou jedinou vážnou šanci proměnili. Únik 2 na jednoho zakončil mezi Nerudovy betony Kracík. Domácí ale zbraně nesložili a v 16. minutě se tenisově trefil Beránek.

Do druhé třetiny šli domácí s výhodou přesilové hry, ale špatně rozehráli a obdobný únik 2 na jednoho jako při první brance proměnil tentokrát v oslabení Dvořák. Do třetice se dostala Plzeň do přečíslení v polovině duelu a Kubalík zvýšil střelou pod vyrážečku na 3:1. Přestože byla Plzeň ve vedení, po většinu doby se bránila. Nad vodou ji ale držely neuvěřitelné zákroky brankáře Chábery. Tomu ve druhé části propadla pouze střela Doležala, který osm sekund před druhou sirénou snížil na 2:3.

Třetí část byla od obou celků ukázkou výborného hokeje. Lasselsberger ale zaspal začátek a po devadesáti šesti sekundách prohrával. Nejprve se do jeho sítě trefil přesnou dorážkou Červenka a následně tečoval Hruškovo nahození Vondrka. Obrat korunoval ve 49. Micka, který, jako kdyby okopíroval plzeňské úniky 2 na jednoho, vypíchl plzeňským puk, vystřelil a následně i kotouč za Cháberu dorazil. Během necelých deseti minut tedy pohnula Slavia stavem z 1:3 na 5:3. Zápletku sice dodal 4 minuty před koncem trefou v početní výhodě Vlasák, ale Západočeši už utkání zvrátit nedokázali. Při powerplay vyhodil obránce Kadlec puk po hrazení a ten zapadl do prázdné branky. Přesná rána Martina Adamského 13 sekund před koncem utkání už hostům nepomohla.

Slavia Praha - Lasselsberger Plzeň 6:5 (1:1, 1:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 16. Bednář (Červenka), 40. Doležal (Micka), 41. Červenka (Bednář, Kadlec), 42. Vondrka (D. Hruška), 49. Micka (Doležal), 60. Kadlec (Červenka) - 9. Kracík (Tomas), 21. Dvořák (Adamský, Smrek), 31. Kubalík, 55. Vlasák (Smrek, Kracík), 60. Adamský (Jan Kovář). Rozhodčí: Minář, Mikula - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 12.558. Stav série: 1:1.

Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Drtina, Žižka, Sloboda, Kolařík - Bednář, Červenka, Tomica - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Sklenář, Doležal - Jelínek, od 21. navíc V. Růžička ml., M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Plzeň: Chábera - J. Nedvěd, Smrek, Čakajík, Pácal, Benák, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Tomas, Kracík, Matějovský - od 21. navíc Kubica, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme