Slavia prohrála s Anderlechtem, ale drží naději na postup

Fotbalisté pražské Slavie nestačili na Anderlecht a na jeho stadiónu prohráli ve třetím předkole Ligy mistrů 1:2. Přivezli si tedy z Bruselu porážku, ale protože vstřelili na hřišti svého soupeře branku, stále ještě se nemusejí vzdávat naděje, že mohou poprvé v historii klubu postoupit do základní skupiny nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anderlecht Brusel - Slavia Praha

Anderlecht Brusel - Slavia Praha | Zdroj: ČTK

Výsledek se zrodil v prvním poločasu. Anderlecht šel brzy do vedení. V 7. minutě nezahráli obránci Slavie dobře off-side systém a Goor se sám před brankářem Kozáčikem nemýlil. V 10. minutě kryl Vlčkovu gólovou hlavičku na druhé straně Zítka. V 21. ale už neměl šanci proti přesné střele Lukáše Jarolíma. Závěrečný nápor domácích před přestávkou přinesl druhý gól do slávistické sítě. Ve 38. minutě střílel hlavou přesně Mpenza. Po změně stran trvala územní převaha Anderlechtu, ale bez větších šancí. Slavia mohla skórovat dvakrát, ale Vlček ani Gedeon nemířili přesně.

Trenéra Slavie Karla Jarolíma tak potěšila jen branka jeho syna Lukáše a to ještě jen částečně: "Spokojen budu, když se nám to v odvetném zápase podaří proměnit v postup. Ani podle průběhu zápasu, i když měl Anderlecht územní převahu, si myslím, že si nedokázal vytvořit nějaké stoprocentní šance. Naopak my jsme hrozili z brejků. Měli jsme i blízko ke vstřelení branky, proto mě mrzí, že jsme aspoň jednu další nepřidali." Odveta se hraje na Strahově 24. srpna.

Výsledky prvních utkání 3. předkola LM:

Anderlecht Brusel-Slavia Praha 2:1 (2:1)

, branky: 6. Goor, 38. Mpenza - 21. Jarolím. Rozhodčí: Baskakov - Jenutin, Volnin (všichni Rus.). ŽK: Vlček, Jarolím, Zbončák, Kováč, Piták. Diváci: 17.886.

Sestava Anderlechtu:

Zítka - Tihinen, Kompany, Deschart - Van den Borre, Vanderhaeghe, Zetterberg (81. Bassegio), Goor - Serhat, Mpenza - Jestrovič (62. Wilhelmsson). Trenér: Vercauteren.

Sestava Slavie:

Kozáčik - Kováč, Latka, Holeňák, Zbončák - Piták (90. Zábojník), Suchý, Gedeon, Jarolím, Hrdlička (46. Švento) - Vlček (84. Pešír). Trenér: Jarolím.

Malmö FF-FC Thun 0:1 (0:1)

, branka: 34. Pimenta.

Bröndby Kodaň-Ajax Amsterdam 2:2 (1:1)

, branky: 34. Skoubo, 90. Retov - 31. Rosenberg, 74. Babel. Celý zápas odehrál za hosty obránce Zdeněk Grygera, Tomáš Galásek zůstal na lavičce náhradníků.

Artmedia Bratislava-Partizan Bělehrad 0:0

Steaua Bukurešť-Rosenborg Trondheim 1:1 (1:0)

, branky: 29. Iacob - 85. Helstad.

Šachtar Doněck-Inter Milán 0:2 (0:0)

, branky: 70. Martins, 78. Adriano. Za domácí celý zápas chytal Jan Laštůvka, v obraně hrál Tomáš Hübschmann.

CSKA Sofie-FC Liverpool 1:3 (1:2)

, branky: 45. V. Dimitrov - 31. a 58. Morientes, 25. Cissé. Milan Baroš z Liverpoolu zůstal opět jen na lavičce.

Rapid Vídeň-Lokomotiv Moskva 1:1 (0:1)

, branky: 75. Valachovič z pen. - 10. Samedov. ČK: 74. Amougou (Lokomotiv). Za domácí hráli celé utkání Libor Sionko a Marek Kincl.

FC Basilej-Werder Brémy 2:1 (1:0)

, branky: 27. Degen, 52. Rossi - 73. Klose.

Sporting Lisabon-Udine 0:1 (0:1)

, branka: 29. Iaquinta z pen.

Miroslav Bureš, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme