Slavia se po pěti kolech dočkala výhry

Fotbalisté pražské Slavie dokázali po pěti kolech zvítězit v ligovém utkání. V dohrávce devátého kola nejvyšší soutěže porazili Brno 4:1. Svému soupeři tak připravili první porážku v sezóně a sami se posunuli v tabulce na šesté místo. Brnu patří čtvrtá příčka o skóre za třetí Spartou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: Jan Rosenauer

Slavia nastoupila bez zraněných opor Gedeona a Petrouše, jinak se sestava nelišila od středečního pohárového utkání ve Smederevu. Na první branku čekaly dvě tisícovky diváků jen do druhé minuty. Hrdlička vysunul douhým pasem Adauta a ten přízemní střelou z hranice šestnáctky překonal brankáře Belice. Šance na vstřelení gólu měli i hosté, ale nedokázali je na rozdíl od slávistů proměnit. V páté minutě mohl druhou branku přidat Adauto, ale Belic jeho střelu skvěle vyrazil. Obrovskou šanci na vyrovnání měl Belej, ale z hranice malého vápna mířil hlavou vedle. Ve 37. minutě prodloužil Bejbl rohový kop a Zachariáš se radoval z premiérové trefy v první lize. V poslední minutě prvního poločasu se odražený míč po rohovém kopu dostal k Müllerovi, ten vystřelil z 25 metrů a jeho střelu si do vlastní sítě srazil Křivánek. Ve druhém poločase se gólu dočkalo i Brno. V 61. minutě se Libor Došek probíjel mezi třemi obránci Slavie, míč se odrazil k Musilovi, který obešel i Kozáčika a snížil na rozdíl dvou branek. V závěru utkání se Brno snažilo zkorigovat výsledek a otevřelo hru. Tím nabídlo Pražanům další šance. Sami před gólmanem se ocitli Tomáš Došek a Fořt, ale neuspěli. Pavel Fořt si vše vynahradil v 83. minutě, kdy si narazil míč s Bejblem a upravil na konečných 4:1.

Výsledek - dohrávka 9. kola:

Slavia Praha - 1. FC Brno 4:1 (3:0)

Branky: 2. Adauto, 37. Zachariáš, 45. Müller, 83. Fořt - 61. Musil
Rozhodčí: Puček - Holub, Wilczek
ŽK: Bejbl - Lib. Došek, Schuster
Diváci: 2256

Slavia: Kozáčik - Kratochvíl, Müller, Zachariáš, Hrdlička - Lukeš, Bejbl, Dostálek (87. Latka), Piták (57. Otočka) - T. Došek, Adauto (71. Fořt)

Brno: Belic - Živný, Křivánek (46. Schuster), Kotůlek, Křap (69. Abrahám) - Musil, Svoboda, Zúbek, Belej (69. Švancara) - Pacanda, Lib. Došek

Tabulka po 9. kole:

1. Ostrava 9 zápasů/23 bodů
2. Teplice 9/19
3. Sparta 9/16
4. Brno 9/16
5. Olomouc 9/15
6. Slavia 9/14
7. Liberec 9/14
8. Příbram 9/11
9. Zlín 9/11
10. Č. Budějovice 9/10
11. Opava 9/10
12. Synot 9/9
13. Plzeň 9/9
14. Jablonec 9/8
15. Žižkov 9/7
16. Blšany 9/2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme